Graafikko Katariina Lambergin Pariisi
Matkailu
Graafikko Katariina Lambergin Pariisi
Missä ihanassa konseptikaupassa kannattaa käydä Pariisissa? Entä missä ravintolassa tarjoillaan villiostereita? Katso Graafikko Katariina Lambergin suosikkiosoitteet kotikaupungissaan Pariisissa.
Julkaistu 25.1.2017
Mondo

Pariisissa asuva graafikko Katariina Lamberg julkaisi kotikaupungistaan tyylikkään englanninkielisen matkaoppaan Sacré Cœur (Cozy). Nyt hän paljastaa meille suosikkiosoitteensa.

Syö Pariisin on vallannut monikulttuuri­nen ruokatrendi, jossa ranskalaiskeittiö ammentaa vaikutteita esimerkiksi Kauko­idästä, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Pieni ja kotoisa Up­­town (uptownresto.com) on siitä hyvä esimerkki. Tilaa pieniä tapastyylisiä lautasia ja jaa ne muiden kanssa. Pleine Mer (22 Rue de Chabrol) tuo mieleen Ranskan pohjoisrannikon kalaravintolat. Kursailemattomalta listalta löytyy ihania villioste­reita, joita Pariisista saa harvoin. Lohi on parasta, jota olen koskaan syönyt. Michelin-tähdellä palkitussa japanilais-ranskalaisessa Pagesissa (restaurant­pages.fr) ruoka on aseteltu kauniisti ja maistuu uskomattoman hyvältä.

Rentoudu Olen Pariisissa innostunut hammam-saunoista. Yksi niistä löytyy L’Echappée-spasta (lechappee.com), jossa käymme mieheni kanssa. Kauniissa lasikattoisessa kylpylässä saattaa olla vilinää viikonloppuisin mutta arki-iltoina sopivan rauhallista.

Shoppaile La Trésorerien (latresorerie.fr) konseptikauppa on keskittynyt kodintavaraan ja varsinkin keittiöön. Suosikkejani ovat Riessin kattilat ja Jarsin keramiikka.

Eksy Kun matkaa hieman kauemmas turistien suosimilta alueilta, voi löytää salaisia puutarhoja. 9. kaupunginosassa sijaitseva Cité de Trévise on pieni viehättävä puistoaukio, jossa on suihkulähde.

Kommentoi »