Tuulilasi

Google patentoi autoihinsa jalankulkijaturvatyynyn – eikö firma luota omiin robottiautoihin?


Google on patentoinut jalankulkijan turvallisuutta parantavan turvatyynyn, joka suojaa erityisesti auton ulkopuolella.
Kuvat Google

Törmäystilanteessa auton sisällä olevat ihmiset ovat yleensä paremmassa turvassa kuin auton ulkopuolella olevat. Jalankulkijaturvallisuuteen on panostettu myös paljon aiempaa enemmän viime vuosina.

Google haluaa viedä jalankulkijaturvallisuuden kuitenkin pidemmälle omalla turvatyynyllään. Patenttitietojen mukaan suoja laukeaisi auton etupuskurista. Kyse ei ole varsinaisesti erityisestä tyynystä, vaan jalankulkijaa suojaa viskoelastisesta materiaalista, joka ottaa törmäysenergian vastaan.

Vaarana olisi perinteisen airbagin kanssa, että jalankulkija kimpoaa auton keulasta pois, joka aiheuttaisi vielä suuremman loukkaantumisriskin, todetaan Autobildissä.

Mielenkiintoista kuitenkin on, että robottiautoja on markkinoitu liikenneturvallisuutta parantavina tulevaisuuden tuotteina. Villeimmissä puheissa luvataan, että tulevaisuudessa liikenteessä ei enää kuolisi ihmisiä.

Eikö Google sitten täysin usko teknologiaansa, jos tällaisia turvatyynyjä tarvitaan?

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 26.3.2015