Tuulilasi

Google hylkäsi 3 tason autonomian: "Löysimme jotakin pelottavaa"


Googlen autonomisen ajamisen yksikkö Waymo on kertonut lopettaneensa 3 tason autonomisen auton kehittämisen muutama vuosi sitten mielenkiintoisesta syystä.
Kuvat Google

Waymon pääjohtaja John Krafcik kertoi Reutersille, että jo viisi vuotta sitten he kehittelivät 3 tason autonomista autoa päästäkseen markkinoille mahdollisimman nopeasti.

Kuten uudessa Audi 8:ssa (joillakin markkina-alueilla), myös Googlen autossa oli kolmostason ominaisuuksia: se ajoi maantiellä itsekseen, mutta kuljettajan piti ottaa ohjat pienemmillä teillä tai olosuhteissa, joita auto ei yksin pystynyt hallitsemaan.

”Löysimme jotakin hyvin pelottavaa. Testikuljettajamme tuudittautuivat liikaa auton itsenäiseen ajamiseen, eivätkä olleet riittävän valppaina. Kuvasimme testiajoja ja huomasimme, että osa kuljettajista räpläsi kännykkäänsä 90 km/h vauhdissa. Yksi kuljettaja otti jopa nokoset ratin takana”, Krafcik kertoi.

Pian näiden testien jälkeen yhtiö päätti keskittää voimavaransa vain tason 5 autoihin, jotka eivät vaadi kuljettajalta mitään toimenpiteitä.

Myös monet muut autonvalmistajat ovat samoista syistä päättäneet hypätä kokonaan yli 3 tason autonomiasta.

Julkaistu: 9.11.2017