Tuulilasi

Goodwoodin uutuksia ja legendoja – katso upea kuvagalleria

Goodwoodin uutuksia ja legendoja – katso upea kuvagalleria
Tänä viikonloppuna järjestetty Goodwood Festival of Speed keräsi ennen näkemättömän määrän maailman hienoimpia autoja samaan paikkaan. Keräsimme ajoista pienen kuvamaistiaisen.
Kuvat Mercedes-Benz, McLaren, Ferrari

Goodwoodin FOS on todellinen autohullun paratiisi. Missään muualla maailmassa ei yhtä moni maailman hienoimmista ja harvinaisimmista autoista kohtaa samassa paikassa ja vieläpä kilparadalla.

Kolmipäiväiseen tapahtumaan oli kärrätty Ferrarin, Mercedes Benzin, Maseratin ja monen muun merkin harvinaisimpia kilpa- ja superautoja eri aikakausilta. Monien mukana olevien autojen arvo lasketaan miljoonissa, jopa miljardeissa.

Goodwoodista pystyivät tänä vuonna nauttimaan kaikki autoista kiinnostuneet, sillä perjantaista sunnuntaihin tapahtumasta välitettiin nettistriimi kotikatsojille ympäri maailman.

Suomalaisillakin oli oma paikkansa Goodwoodissa, sillä Kimi Räikkönen vieraili tapahtumassa hänen vuoden 2007 F1-mestaruusautollaan. Kimi ajoi yhdessä vuoden 1964 maailmanmestari John Surteesin kanssa.

Goodwoodin kuuluisin osa Hill Climb-mäkirata, mutta tänä vuonna mukana oli myös soralla ajettava rallirata, jonka merkkauksen oli tehnyt suomalainen rallilegenda Hannu Mikkola. Monet suomalaisten rallikuskien ohjastamat 70- ja 80-luvun ralliautot kurvailivat Goodwoodin ralliradalla.

Ohessa aivan pikkiriikkinen kuvagalleria sekä video Kimi Räikkösen ajamisesta Goodwoodissa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 29.6.2014
Kommentoi »