Tuulilasi

GM:n ja Cruisen autonominen auto jo valmis massatuotantoon


GM:n ja sen viime vuonna ostaman start up -yrityksen Cruisen uusi autonominen auto on valmis massatuotantoon, kunhan softa ja lainsäädäntö sen sallivat.
Kuvat Cruise

”Meillä on nyt tuotantoon valmiina itseajava auto, nämä autot voivat ajaa ilman kuljettajaa”, kertoi Cruise Automationin pääjohtaja Kyle Vogt Techcrunch.comille.

Auto perustuu Cruisen kolmannen sukupolven alustaan Chevrolet Boltiin. Sitä aletaan valmistaa Orionin Michiganin tehtailla.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että näkisimme kyseisen auton tien päällä jo huomenna.

”Paljon on vielä töitä edessä, ennen kuin auto tulee myyntiin ja liikenteeseen”, sanoo GM:n autonomisen teknologiaosaston johtaja Doug Parks.

“Päämäärämme on koko ajan ollut mahdollisimman turvallinen autonominen auto. Iso haaste näiden autojen kanssa on niiden massatuotanto, harvoilla tehtailla on kapasiteettia siihen. Näitä ei ole helppo rakentaa”, Cruise Automationin Vogt muistuttaa.

”Meillä on kuitenkin linjastolla kaikki valmiina jopa satojen tuhansien autojen valmistamiseen vuosittain.”

GM on jo rakentanut 50 autoa, mikä on tuotannon alkusykäys.

”Meillä ei ole vielä tarkkaa aikataulua, koska saamme täysautonomisen ajamisen mahdollistavan softan käyttöömme. Tämä on kuitenkin 14 kuukaudessa jo kolmannen sukupolven autonominen auto Cruiselta, mikä osoittaa, että kehitystyömme vauhti on ollut huimaa”, Vogt sanoo.

Julkaistu: 12.9.2017