Tuulilasi

GM:llä huimat autonomiset visiot: ”Isoin bisnesmahdollisuus sitten internetin”GM:llä huimat autonomiset visiot: ”Isoin bisnesmahdollisuus sitten internetin”

General Motorsin johtajat palaveeraavat tällä viikolla yhtiön tulevista autonomisen ajamisen visioista.
Kuvat Cruise

GM on luonut iskulauseekseen ”nolla kolaria, nollapäästöt ja nollaruuhkat”. Lauseen takana on idea sähköautoista ja täysautonomiasta.

”Autoteollisuus muuttuu juuri nyt erittäin kovalla vauhdilla. Olemme hyvin tietoisia siitä ja näemme tässä isoimman bisnesmahdollisuuden sitten internetin keksimisen”, sanoi GM:n pääjohtaja Mary Barra Automotive Newsin mukaan.

GM:llä on jo oma autonomisen ajamisen yksikkönsä ja se osti autonomisten autojen tekniikkaa kehittävän Cruisen. Yhtiö on ollut yksi aggressiivisimmista pelureista autonomisten autojen kehittelyssä.

Cruisella on nyt 350 työntekijää, se testaa parhaillaan kolmannen sukupolven autonomista Chevrolet Bolt -sähköautoa, jota Cruisen pääjohtaja Kyle Vogt on kuvannut ensimmäiseksi oikeasti itse ajavaksi autoksi.

Cruisen testiautoilla on Barran mukaan ajettu jo satoja tuhansia maileja, mutta testausta on tarkoitus laajentaa edelleen.   

Julkaistu: 27.11.2017