Tuulilasi

GM torppasi italialaisten lähentymisyritykset – autojätti ei kiinnostanut

GM torppasi italialaisten lähentymisyritykset – autojätti ei kiinnostanut
FCA-konsernin eli Fiatin ja Chryslerin toimitusjohtaja Sergio Marchionne on lähestynyt GM yhteistyön lisäämiseksi. GM ei asialle lämmennyt ja torppasi idean alkuunsa.
Teksti Max Lange
Kuvat GM, FCA

Sergio Marchionne on alkuvuoden aikana puhunut avoimesti siitä, että suurten autonvalmistajien pitäisi tehdä entistä enemmän yhteistyötä ja jakaa keskeisiä komponentteja keskenään.

Tällä saavutettaisiin Marchionnen mukaan miljardiluokan säästöjä. New York Times mukaan Marchionne on lähettänyt alkuvuonna sähköpostin GM:lle, jossa hän on ehdottanut yritysten lähempää yhteistyötä, kerrotaan Automotive News Europessa.

Marchionne on jopa puhunut yritysten yhdistämisestä ja ison autojätin perustamisesta. GM ei kuitenkaan ole lämmennyt näille ideoille, sillä yritys on mielestään 10 miljoonalla autollaan tarpeeksi suuri. GM on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja.

Kummallakaan konsernilla ei mene tällä Euroopassa hirvittävän hyvin. Esimerkiksi GM teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin 220 miljoonaa euroa tappiota.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 27.5.2015
Kommentoi »