Tuulilasi

Geneve: Smart julkaisi erikoismalleja


Smart esittelee Geneven autonäyttelyssä kaksi erikoismallia.
Kuvat Smart

Smart Fortwo Edition Citybeam sekä Smart Brabus Xclusive Red Edition.

Fortwo Edition Citybeam -erikoismalli nähtiin ensi kertaa Brysselin autonäyttelyssä tammikuussa 2014. Mallissa yhdistyvät valmistajan mukaan dynaaminen ja vivahteikas ulkoasu sekä urheilullisen elegantti sisustus.

Autoon voi valita vaalean siniset, metallihopeiset tai mattapintaiset, antrasiitinväriset koripaneelit. Hopeansävyinen tridion-turvakori, led-huomiovalot ja 3-puolaiset vanteet viimeistelevät ulkonäön. Rengaskoko on edessä 175/55 R 15 ja takana 195/50 R 15.

Matkustamon mustia nahkaistuimia keventävät selkänojien kristallinharmaat kangasupotukset ja saman sävyiset tikkaukset istuimissa, kojelaudassa ja 3-puolaisessa urheiluohjauspyörässä. Lattiamatot on nimikoitu edition citybeam -logoilla.

Rajoitettuna sarjana valmistettava malli perustuu passion-varustetason autoon, jolloin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa automatisoitu softouch-vaihteisto, sähkötoimiset ikkunat, automaatti-ilmastointi sekä panoraama-lasikatto aurinkosuojalla.

Smart Fortwo Edition Citybeam on saatavana coupé- ja cabrio-versioina, ja moottorivaihtoehtoja on kolme: 1-litrainen, 3-sylinterinen ja vapaasti hengittävä bensiinimoottori 52 kW:n (71 hv) tehoisena, sama moottori turboahdettuna 62 kW:n (84 hv) tehoisena sekä 55 kW:n tehoinen electric drive -täyssähköversio.

Kohta nähdään jupiterinpunaista

Toinen Genevessä nähtävä erikoismalli on Smart Brabus Xclusive Red Edition, jota odotetaan markkinoille loppukesästä 2014.

Malli on saatavana coupé- ja cabrio-versioina. Voimanlähteenä on 3-sylinterinen ja 1-litrainen turboahdettu bensiinimoottori 75 kW:n (102 hv) teholla.

Ensimmäinen Brabus Xclusive erikoismalli erottuu muista jo ensi silmäyksellä, sillä koripaneelien ja turvakorin värisävy on voimakas jupiterinpunainen. Brabus-tasosta kertovat vaihteiston normaalia urheilullisempi viritystaso ja pakoputkisto, urheilujousitus sekä Brabus Monoblock VII -kevytmetallivanteet 16 tai 17-tuumaisina.

Myös matkustamo on viritetty Brabus-tasolle mustilla nahkaistuimilla ja punaisilla tikkauksilla sekä Brabus-logoilla pääntuissa ja vaihteenvalitsimessa. 3-puolainen urheiluohjauspyörä vaihdepainikkeilla sallii automatisoidun softouch-vaihteiston nopean käytön.

Vakiovarusteisiin kuuluvat istuinlämmitys, sivuturvatyynyt, sähkötoimiset ikkunat, automaatti-ilmastointi sekä panoraama-lasikatto aurinkosuojalla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 4.3.2014