Tuulilasi

General Motorsin johtajaruletti pyörii – etsinnässä pr-pomo, hr-pomo vaihdettu


General Motors kertoi maanantaina, että yhtiön pr-johtaja jättää tehtävänsä. Lisäksi yhtiö kertoo nimittäneensä uuden henkilöstöjohtajan.
Kuvat General Motors

Yhtiön mukaan muutokset eivät liity sitä viime aikoina piinanneisiin takaisinkutsuongelmiin, vaan ovat osa uuden pääjohtaja Mary Barran mukanaan tuomaa muutosta. Barra on toiminut GM:n johdossa nyt kolme kuukautta, ja Melissa Howellin välittömästi korvannut John Quattrone toimi aikoinaan Barran alaisena, kun nykyinen pääjohtaja oli itse henkilöstöjohtaja.

Väistyvän pr-johtaja Selim Bingolin tilalle etsitään seuraajaa, ja siihen asti hänen tehtäviään hoitaa GM:n sijoitussuhteista vastaava johtaja.

Johtajamuutokset sattuvat keskelle laajaa tutkintaa, jossa selvitetään salasiko GM osaa sen malleista koskeneen sähkövian ja jättikö yhtiö vian tarkoituksella korjaamatta. Barra on muun muassa ollut asiasta kongressin grillattavana ja vian salailuun osallistuneita insinöörejä on erotettu.

Alkuvuodesta julkisuuteen nousseet virtalukkoviat ovat aiheuttaneet useita kuolemaan johtaneita onnettomuuksia – viimeisimmän tiedon mukaan 13.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 15.4.2014