Tuulilasi

General Motors vähentää rajusti väkeä – myös automalleja karsitaan

General Motors vähentää rajusti väkeä – myös automalleja karsitaan
GM on kertonut vähentävänsä rajusti työntekijöitä Yhdysvalloissa. Samalla se karsii portfoliostaan heikoimmin myytyjä mallejaan. Tavoitteena on säästää vuoteen 2020 mennessä peräti kuusi miljardia dollaria joka vuosi.
Julkaistu: 27.11.2018

Suunnitelmaan kuuluu Reutersin mukaan ajaa alas kolmen tehtaansa toiminnat Yhdysvalloissa, lisäksi se on sulkemassa kaksi tehdasta Yhdysvaltain ulkopuolella. Automalleista kirves on heilahtamassa ainakin Chevrolet Cruzen, Cadillac CT:n ja Buick LaCrossen kohdalla. Lisäksi Cheroletin Voltin ja Impalan sekä Cadillac XT:n tuotanto on vaarassa.

Uutistoimisto AP:n tietojen mukaan työpaikkoja vähennetään peräti 14 700, niistä tehtailta liki 7000, loput toimistotyöntekijöistä. GM:n vyönkiristys alkoi jo lokakuussa, kun se tarjosi vapaaehtoista eropakettia 50 000 työntekijälleen.

Toimillaan GM varautuu Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasodan vaikutuksiin. Tarkoitus on jatkossa panostaa entistä enemmän sähköautoihin ja autonomiaan. GM aikaa myös vähentää rajusti pienten henkilöautojen tuotantoa ja keskittyä enemmän SUV:ien ja pick upien tuotantoon. Yhdysvalloissa pienempien henkilöautojen kysyntä on laskenut rajusti. Vielä vuonna 2012 Yhdysvalloissa myydyistä uusista autoista 50 % oli pienempiä henkilöautoja, nyt niiden osuus on enää 31 %.

GM:n malleista, jotka se on poistamassa tuotannosta, Chevrolet Cruzen myynti laski syyskuussa 27 %, Buick LaCrossen 14 %, Chevrolet Impalan 13 % ja Cadillac CT:n 11 %.

Kommentoi »