Tuulilasi

Fordin tuleva superauto käyttää älypuhelimista tuttua Gorilla-lasia


Vuosimallin 2017 Ford GT:ssä käytetään tuulilasissa Corningin valmistamaa Gorilla-lasia, joka on puolestaan tuttu nykyisten kosketusnäytöllisten älypuhelimien pinnoilta.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Youtube

Gorilla-lasi on kevyempää ja kestävämpää kuin tavallinen lasi. Se myös kestää erinomaisesti erilaisia naarmuja, joita esimerkiksi puhelimen näytölle voi käytön myötä tulla. Samat ominaisuudet ovat hyödyksi myös autoissa.

Fordin mukaan GT:n Gorilla-tuulilasi on 30 prosenttia kevyempi kuin jos siinä olisi käytetty perinteistä lasia. Gorilla-lasia käytetään myös auton moottorikatteen suojalasina. Autoissa käytetty Gorilla-lasi on tehty erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin.

Siinä on yhdistetty osasia perinteisistä autonlaseista Gorillaan kehittämään kovaan materiaaliin. Uusi lasi on myös aiempaa ohuempaa. Gorilla kehitti lasin yhteistyössä Fordin kanssa, ja GT on ensimmäinen tuotantomalli, jossa lasi tulee käyttöön.

Gorilla-lasista on aiemminkin puhuttu autoteollisuuden yhteydessä. Se otettaisiin laajemmin käyttöön kaikissa autoissa, jos lasin hintaa saataisiin pudotettua nykyistä alemmas. Ford GT:n kaltaisessa superautossa hinta ei kuitenkaan ratkaise kaikkea.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.12.2015