Tuulilasi

Fordin katumaasturi Kuga saanut uutta ilmettä – tarjolla uusi dieselmoottori


Ford paljastanut faceliftatun version Kuga-katumaasturistaan, joka esiteltiin tavallisuudesta poiketen mobiilimessuilla Barcelonassa.
Teksti Max Lange
Kuvat Ford

Muutokset vuoden 2012 lopulla esiteltyyn Kugaan eivät ole järisyttäviä, mutta mm. etumaski ja konepelti ja ajovalot ovat täysin uusia. Auton keulassa on aiempaa enemmän piirteitä Fordin Yhdysvalloissa tarjolla olevista malleista. Myös auton takana valot ovat saaneet uutta ilmettä.

Moottoripuolella tärkein uudistus on tapahtunut dieselmoottoreissa, sillä Kugan keulalle on tarjolla 1,5-litrainen turbodiesel, josta irtoaa 120 hevosvoimaa. Tarjolla ovat myös kaksilitraiset dieselmoottorit sekä 1,5-litraiset bensiiniturbopadat.

Auton sisällä muutokset eivät ole suuria, ja ilme on tuttu mm. Fordin muista keskikokoluokan tila-autoista. Uutta on kuitenkin SYNC-järjestelmän päivittyminen kolmanteen sukupolveensa, mikä on tervetullut uudistus. Kosketusnäytössä on jatkossa myös Apple CarPlay ja Android Auto -tuki.

 Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 22.2.2016