Tuulilasi

Fordilta luvassa paljon uutuuksia – "2015 historian vilkkain vuosi"


Euroopan Fordin mukaan vuodesta 2015 tulee tuotelanseerausten osalta yksi yrityksen historian vilkkaimmista vuosista.
Kuvat Tuomas Kolehmainen, TL-kuva-arkisto

Uusi seitsenpaikkainen Ford Galaxy tulee myyntiin vuoden puolivälin tienoilla, ja muita vuoden 2015 uutuuksia ovat uudet S-Max, C-Max, Grand C-Max, Hollannissa ensimmäisenä lanseerattava C-Max Energi ladattava hybridi-sähköauto, ja Mustang. Lisäksi Edge -katumaasturin tuotanto alkaa vuoden 2015 loppupuolella.

Ford myös jatkaa Euroopassa uuden Mondeon lanseerausta versioilla, joissa on Intelligent All-Wheel Drive neliveto, tehokkaat diesel ja bensiinimoottorit sekä 1,0 litran EcoBoost-moottori.

Myös Focus-perhe kasvaa tämän vuoden alkupuolella Focus ST:llä ja Focus ST dieselillä, joita seuraavat tuoreet versiot EcoSportista, Transit Connectista ja Tourneo Connectista. Uuden Rangerin tuotanto käynnistyy myös vuoden 2015 aikana.

Fordin uudet autot ja hyötyajoneuvot auttoivat Fordia kasvattamaan koko vuoden 2014 markkinaosuutta korkeimmalle tasolle sitten vuoden 2011. Fordin vähittäismyynti ja yritysmyynti kasvoi ja oli alan keskiarvoa korkeammalla tasolla.

“Vuonna 2014 uudet henkilöautomme ja hyötyajoneuvomme sekä uudet teknologiat auttoivat meitä menestymään muuta markkinaa paremmin ja lisäämään markkinaosuuttamme Euroopassa”, sanoo Ford Europen johtaja Jim Farley tiedotteessa.

”Tältä pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan vuotta 2015 ja tavoittelemaan uusia asiakkaita suurempien, korkeamman hintaluokan autojen ja varusteiden kuin uusien suorituskykyisten autojen ja erikokoisten perheautojen kanssa.”

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 14.1.2015