Tuulilasi

Ford uskoo myyvänsä pian Euroopassa yli miljoona sähköistä autoa

Ford uskoo myyvänsä pian Euroopassa yli miljoona sähköistä autoa
Ford uskoo myyvänsä jo vuonna 2022 Euroopassa yli miljoona sähköistä autoa. Yhtiössä uskotaan, että jopa 54 % sen myymistä autoista on kolmen vuoden päästä hybridejä ja täyssähköautoja.

Ford tosin sisällyttää laskelmiinsa Car Advicen mukaan niin miedot hybridit, tavalliset hybridit, lataushybridit ja täyssähköautot. Mietoja hybridejä Fordin malleissa on jo Fiestassa, Focuksessa, Kugassa, Pumassa, Transitissa, Transit Customissa ja Tourneo Customissa.

Tavallinen hybridi löytyy Kugasta ja Mondeo wagonista, Explorerissa, Kugassa, Transit Customissa ja Tourneo Customissa on tarjolla myös lataushybridiversiot.

Täyssähköautoa Fordilla ei tällä hetkellä ole, koska Focus Electric ei ole enää tuotannossa. Ford on kuitenkin jo varmistanut, että se tekee tulevien vuosien aikana ainakin neljä täyssähköautoa.

Jo tänä vuonna Ford aikoo esitellä uuden Mustangin inspiroiman täyssähköisen crossoverin, jossa on pikalatausmahdollisuus sekä 600 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella.

Ensi vuonna tulossa on täyssähköversio Transitista. Osana Fordin ja Volkswagenin yhteistyötä tulossa on myös malli, joka tehdään Volkswagenin MEB-sähköautoalustalle.

Julkaistu: 13.9.2019
Kommentoi »