Tuulilasi

Ford lopettaa muiden kuin sähköautojen myynnin Euroopassa

Ford lopettaa muiden kuin sähköautojen myynnin Euroopassa
Ford Motor on investoinut 830 miljoonaa euroa sähköautotehtaaseen Saksan Kölnissä. Investointi on osa Fordin päätöstä myydä Euroopassa ainoastaan sähköautoja. Ihan vielä se ei kuitenkaan tapahdu, vaan vuonna 2030.
Julkaistu: 18.2.2021
Fordista tulee suurin autonvalmistaja, joka alkaa myydä Euroopassa vain täyssähköautoja näin aikaisin. Kölnin tehtaalta alkaa tulla sähköautoja – kuten Mustang Mach-E - vuonna 2023. Jo vuonna 2026 Ford tulee myymään Euroopassa ainoastaan täyssähköautoja ja lataushybridejä.
Myös Volvo on ilmoittanut myyvänsä ainoastaan sähköautoja vuonna 2030.
Euroopasta on tullut maailman suurin sähköautomarkkina; 2020 Eurooppa ohitti Kiinan, Euroopassa myytiin 1,3 miljoonaa sähköautoa, Kiinassa 1,2 miljoonaa. Määrän odotetaan jatkossa vain kasvavan yhä kiristyvien päästönormien vuoksi.
”Teimme onnistuneen rakenneuudistuksen Euroopassa 2020 ja vuoden viimeinen neljännes oli jo voitollinen. Nyt tulemme panostamaan vahvasti täyssähköiseen tulevaisuuteen Euroopassa. Luvassa on upeita uusia automalleja ja huippuluokan liitettävyyttä”, lupaa Ford Europen johtaja Stuart Rowley.
9 kommenttia