Ford Kuga sai uusia moottoreita
Autot ja liikenne
Ford Kuga sai uusia moottoreita
Ford on päivittänyt Kuga-mallistoaan ja tuonut markkinoille malliston tähän asti tehokkaimman dieselmoottorin.
Julkaistu 31.10.2014
Tuulilasi

Moottorimallistoon tehdyillä muutoksilla on saatu aikaan alhaisemmat CO2-päästöt sekä diesel- että bensiiniversioihin.

Kugassa on nyt myös vakiovarusteena aiempaa enemmän sellaisia teknologioita, joilla polttoaineen kulutusta ja päästöjä saadaan alemmas, kuten Auto-Start-Stop-toiminto ja aktiivinen etusäleikkö.

Tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 20 maata kattavalla Euroopan päämarkkina-alueella myydyistä Kuga-malleista 83 prosentissa oli moottorina 2.0 litran TDCI-diesel.

Ford on lisännyt moottorin tehoja 17 hevosvoiman verran, jolloin päädytään lukuun 180 hv. Vääntömomentin puolella uusi huippu on 400 Nm aiemman 340 Nm:n sijaan.

Tällä moottorilla on saavutettu myös kaikkien aikojen paras vetokyky, kun käytössä on suurimman osan asiakkaista jo nyt autoonsa valitsema Fordin älykäs AWD-nelivetojärjestelmä.

Kugaan on saatavana myös uusi 1.5 litran EcoBoost-bensiinimoottori, jonka CO2-päästöt ovat laskeneet 154 grammasta 143 grammaan kilometriä kohden verrattuna valikoimasta poistuvaan 1.6 litran EcoBoostiin – parannusta on siis seitsemän prosenttia. 2.0 TDCi:stä on saatavana myös 120-hevosvoimainen versio, jonka CO2-päästöt ovat 122 g/km – parannusta aiempaan 12 prosenttia.

“Ford on päivittänyt Kuga-mallistoaan ja tuonut autoihin lisää tehoa, mutta samalla alemmat päästöt”, kertoo Ford Europen Roelant de Waard tiedotteessa.

"Tiger Eye -metalliväri on nyt saatavana ensimmäistä kertaa. AppLinkillä varustettu englanninkielinen SYNC auttaa kuljettajaa hallitsemaan eri toimintoja äänikomennoilla, eikä kuljettajan tarvitse irrottaa katsetta tiestä tai käsiä ohjauspyörältä.”

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentoi »