Tuulilasi

Ford ja BMW sijoittavat rajusti mullistavaan akkutuotantoon

Ford ja BMW sijoittavat rajusti mullistavaan akkutuotantoon
Ford ja BMW ovat investoimassa rajusti akkutuotantoon yhdessä start up -yritys Solid Powerin kanssa. Investointien arvo on ainakin 130 miljoonaa dollaria. Tarkoitus on alkaa valmistaa ns. solid-state-akkuja, jotka mullistaisivat sähköautoteollisuuden.
Julkaistu: 4.5.2021
Olomuodoltaan täysin kiinteät akut latautuvat parhaimmillaan vain 10 minuutissa ja niiden uskotaan jopa tuplaavan sähköautojen toimintamatkan.
”Haluamme alentaa sähköautojen tuotantokustannuksia lähtemällä tutkimaan ja kehittämään näitä akkuja yhdessä”, Ford ja BMW kertoivat tiedotteessaan.
BMW:n akkukennoteknologiajohtajan Peter Lampin mukaan solid-state-akkuja voitaisiin kyetä valmistamaan 2020-luvun lopulla.
”Tämä yhteistyö ja sen mukanaan tuoma pääoma antaa meille erinomaisen aseman jatkaa valitsemallamme tiellä. Haluamme saada tämän teknologian valmiiksi ja ajoneuvoihin tulevaisuudessa, joka ei ole enää niin kaukana”, sanoo Solid Powerin toimitusjohtaja ja perustaja Doug Campbell Reutersin mukaan.
Solid-state-teknologian huono puoli on se, että valmistus on kalliimpaa kuin nykyisten litium-ioniakkujen.
”Olemme keskustelleet teknologiasta noin tusinan eri yrityksen kanssa ja Solid Power on tehnyt meihin kaikkein suurimman vaikutuksen”, sanoi Fordin tuotannosta ja operatiivisesta toiminnasta vastaava johtaja Hau Thai-Tang.
Aiemmin Toyota on kertonut, että sen solid-state-akut voisivat olla autoissa jo vuonna 2025. Volkswagenin kanssa yhteistyötä tekevä QuantumScape aikoo esitellä omat akkunsa vuonna 2024.
3 kommenttia