Tuulilasi

Ford haluaa tehdä halpoja sähköautoja

Ford haluaa tehdä halpoja sähköautoja
Fordin talousjohtaja Jim Farley sanoo, että yritys pyrkii kehittämään yhä enemmän edullisia sähköautoja kalliimpien sijaan.
Julkaistu: 3.11.2020
Sähköautojen hinnat ovat edelleenkin selkeästi polttomoottoriautoja kalliimpia. Ford pyrkii nyt omalta osaltaan parantamaan tilannetta. Analyytikoiden arvioiden mukaan hinnat voisivat olla lähellä toisiaan joskus tämän vuosikymmenen lopussa. Fordin strategiana on tehdä jatkossa esimerkiksi alle 20 000 euron hintaisia sähköautoja.
”Emme edes halua niille markkinoille, missä puhutaan yli 100 000 dollarin sähköautoista. Me pyrimme valmistamaan edullisia sähköautoja. Tavoitteemme on, että liikevaihdostamme yli 10 % koostuu tulevaisuudessa sähköautojen myynnistä”, Farley sanoo Cnet.comin mukaan.
Fordin asenne sähköautoja kohtaan on ollut aiemmin nuiva, mutta nyt asiat ovat muuttumassa. Ford Mustang Mach-E on ensimmäinen askel, mutta tämän auton kohdalla ei hinnalla kilpailla. Hintalappu Yhdysvalloissa on noin 45 000 dollaria. 2022 luvassa on täyssähköinen pick up F-150 EV. Nämä autot eivät kuitenkaan ole massojen tavoitettavissa, joten Ford aikoo edullisen sähköauton avulla edesauttaa sähköistymisen yleistymistä markkinoilla. Mitään tarkempia yksityiskohtia Ford ei vielä uusista suunnitelmistaan ole kertonut.
1 kommentti