Tuulilasi

Fiatin uusi pakettiautouutuus on todellinen konsernikummajainen – nimensä se on saanut kolikoltaFiatin uusi pakettiautouutuus on todellinen konsernikummajainen – nimensä se on saanut kolikolta

Fiat on julkaissut uuden pakettiautomallinsa Talenton, joka näyttää ensivilkaisulta kovin tutulta. Syy on siinä, että se on sukua Opel Vivarolle ja Renault Traficille.
Teksti Max Lange
Kuvat Fiat

Talento asettuu Fiatin pakettiautomallistossa isomman Ducaton ja pienemmän Doblon väliin. Samalla se näyttää punaista valoa merkin aiemmalle keskikokoluokan pakulle, Scudolle. Scudoa puolestaan valmisti aikanaan PSA-konserni.

Talento on omaa sukua Renault, ja autoa valmistetaan lisenssillä myös Opel Vivarona sekä Nissan NV300:na. Sama pakettiauto kattaa siis tällä hetkellä kolme isoa autokonsernia: FCA, GM ja Renault-Nissan.

Fiatin pakettiautoversiolle on annettu hieman omaa ilmettä keulaan, jolla auton erottaa italialaismerkin tuotokseksi. Tekniikan ja erilaiset mallivaihtoehdot Talento lainaa käytännössä kokonaan Renault Traficilta.

Pakettiauton nimi ei suoranaisesti kerro auton lahjakkuuksista, vaan sen nimi perustuu ikivanhaan antiikin aikaiseen kolikkoon ja rahayksikköön, Talenttiin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 30.3.2016