Tuulilasi

Fiatin Chrysler-valtaus: pörssilistautuminen vetämään jo tällä viikolla?


Fiat hakee ratkaisua Chryslerin omistustilanteeseen todennäköisesti pörssistä.
Kuvat Chrysler

Fiatin ja Chryslerin pääjohtaja Sergio Marchionnen mukaan Chrysler on valmis toimittamaan asiakirjat New Yorkin pörssiin listautumista varten tämän viikon aikana.

"Kaikki työ, kaikki valmistelut on tehty… Olemme valmiita jättämään paperit tämän kuun kolmannella viikolla", Marchionne sanoo Financial Timesin haastattelussa.

Perjantaina Marchionne kertoi, etteivät neuvottelut Chryslerin ostamiseksi ole edenneet Fiatin ja USA:n autoteollisuuden ammattiliitto UAW:n rahaston kesken. Rahasto omistaa Chrysleristä 41,5 prosenttia ja on valmis myymään osuutensa Fiatille yli kaksi kertaa tämän tarjoamaa kalliimmalla.

Pörssiin menemisen tarkoituksena on saada rahasto myymään ainakin osan omistuksestaan listautumisen yhteydessä. Nopeaa ratkaisua pörssi ei tosin tilanteeseen tuo, sillä Chryslerin listautuminen voisi tapahtua aikaisimmillaan ensi vuonna.

Fiat omistaa Chrysleristä 58,5 prosenttia ja yhtiön suunnitelmissa on ollut hankkia Chrysler omistukseensa kokonaan. Seuraava askel olisi automerkkien yhdistäminen maailman seitsemänneksi suurimmaksi autoryhmäksi.

Julkaistu: 16.9.2013