Tuulilasi

Fiat vahvisti: ”Emme tule myymään Jeepiä”


Fiat Chrysler Automobilesin pääjohtaja Sergio Marchionne tyrmää huhut, joiden mukaan FCA olisi myymässä Jeepin brändin kiinalaiselle GAC:lle.
Kuvat Jeep

On huhuttu jopa koko FCA.n myymisestä kiinalaisille, mutta Marchionnen mukaan niissäkään huhuissa ei ole mitään perää.

”Meillä ei ole mitään aikeita pilkkoa yhtiötämme, myydä Jeepiä tai koko FCA:ta Kiinaan”, Marchionne kertoi Autocarin mukaan Detroitin autonäyttelyssä.

FCA ja GAC rakentavat yhdessä autoja Kiinassa, ja yrityksillä on muitakin yhteistyösuunnitelmia.

”GAC on meille erinomainen yhteistyökumppani. Heillä on globaaleja tavoitteita ja kunnianhimoa. GAC haluaa laajentua Yhdysvaltain markkinoille ja autamme heitä mielellämme näissä pyrkimyksissä. Mutta mikään näistä yhteistyökuvioistamme ei tule uhkaamaan FCA:n itsenäisyyttä.”

Marchionne vetäytyy pääjohtajan paikalta ensi vuonna. Hän kertoi, että FCA on valmis kuitenkin luopumaan yhdestä osastaan, komponenttivalmistaja Magneti Marellista vuoden loppuun mennessä.

Marchionne korosti myös sitä, ettei usko sähköautojen valtaavan koko autoteollisuutta.

”Me tulemme pysymään neutraaleina erilaisten teknologioiden suhteen. En tiedä yhtäkään yritystä, joka tekisi voittoa sähköautoilla. Dieselautoilla on edelleen oma roolinsa päästövähennystalkoissa, sitä asiaa ei ratkaista pelkillä sähköautoilla. On oltava realisti. Maailma on kyllä menossa autojen sähköistymisen suuntaan, muttei läheskään sillä vauhdilla, mitä moni tuntuu uskovan.” 

Julkaistu: 16.1.2018