F1-kuljettajan isä ostamassa Aston Martinin
Autot ja liikenne
F1-kuljettajan isä ostamassa Aston Martinin
Aston Martinin osake nousi 17 %, kun uutiset raportoivat, että F1-kuljettaja Lance Strollin isä Lawrence Stroll olisi ostamassa brittiläisen urheiluautojen valmistajan Aston Martinin.
Julkaistu 6.12.2019
Tuulilasi

Autocarin mukaan kanadalainen miljardööri on perustamassa konsortiota, joka ottaisi haltuunsa enemmistöosuuden Aston Martinista.

Aston Martinin tavoitteena on tuplata vuotuinen automyyntinsä 14 000 kappaleeseen vuoteen 2023 mennessä. Se on kuitenkin ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin; mallistonsa uudistamisesta huolimatta vuoden kolmas neljännes oli ennen veroja peräti 16 miljoonaa euroa tappiollinen.

Aston Martinilla uskotaan, että talous saadaan kuntoon, kun se alkaa ensi vuonna myydä ensimmäistä SUV:iaan DBX:ää. Auto on saanut ulkonäöstään paljon suitsutusta sen jälkeen, kun se esiteltiin viime kuussa.

Aston Martin DBX

Lawrence Stroll on tehnyt omaisuutensa vaatebisneksessä, hän omistaa mittavan kokoelman Ferrareja.

Tällä hetkellä kuwaitilainen Adeem/Primewagon omistaa Aston Martinista 36 % ja italialainen Investindustrial 31 %. Daimlerilla on 4 % osuus. Autocarin jutussa ei kerrottu, kenen osakkeita Stroll olisi hankkimassa.

Aston Martin ei halunnut kommentoida asiaa.

Kommentoi »