Ex-tv-kuuluttaja Riika Rasilainen: Tyttäreni hevosen hautaaminen oli dramaattinen hetki
Puheenaiheet
Ex-tv-kuuluttaja Riika Rasilainen: Tyttäreni hevosen hautaaminen oli dramaattinen hetki
Entinen tv-kuuluttaja Riika Rasilainen, 56, kertoo elämästään.
Julkaistu 3.12.2017
Apu

Mitä olen oppinut -palstalla tutut julkisuuden henkilöt kertovat elämästään. Entinen tv-kuuluttaja Riika Rasilainen, 56, nähtiin Avussa 46/2017.

"Tyttärellemme olen yrittänyt välittää aitoutta ja läsnäoloa. Hevosharrastus yhdistää meitä, meillä on omat hevoset. Tytär kilpailee tavoitteellisesti, ja äiti kannustaa.

Hevoseni Samu on ollut 12 vuotta peilini, hienovarainen viesti herkkyydestä. Näin Samun ensimmäisen kerran Portugalissa ja ajattelin, että jos sen saisin, olisin maailman onnellisin. Samu tuli ensin Saksaan ja 2009 kanssamme Suomeen.

Tyttäremme ensimmäinen oma hevonen eli vain hetken terveenä ja jouduimme hautaamaan sen. Pelkäsin, että siinä voisivat hautautua myös 14-vuotiaan tytön unelmat. Se oli dramaattinen hetki.

Minulla on ollut taipumus hakeutua haasteellisiin suhteisiin. Nykyinen mieheni opettaa spontaaniutta. Ei ole rajoja, joita ei saisi tai voisi ylittää. Kaikki on mahdollista. Itse yritän muistuttaa miehelleni pysähtymisen tärkeyttä. Että pitäisi koota välillä ajatuksiaan ja kohdata hiljaisuus.

Suhtaudun päätöksiini niin, että olen ­sillä hetkellä tehnyt parhaan mahdollisen ratkaisun. Elämän tarkoitus on kai saavuttaa jonkinlainen mielenrauha, tasapaino.

En ole harras uskovainen, mutta maallisen loputtua sielu toivottavasti vaeltaa johonkin rauhalliseen paikkaan. Pyrin elämään niin, etten tuhlaa energiaani yrittämällä muuttaa asioita, joita en voi muuttaa, vaan laitan energiani siihen, mitä voin muuttaa."

Teksti Hannu Koskela

Kuva Harri Hinkka

Kommentoi »