Tuulilasi

Eurooppa heräilemässä oman akkutuotannon välttämättömyyteen: "Emme voi olla liikaa riippuvaisia Kiinasta"

Eurooppa heräilemässä oman akkutuotannon välttämättömyyteen: "Emme voi olla liikaa riippuvaisia Kiinasta"
Reutersin mukaan Ranska tulee seuraavan viiden vuoden aikana investoimaan 700 miljoonaa euroa antaakseen tönäisyn Euroopan sähköautojen akkutuotannolle.
Julkaistu: 15.2.2019

Tarkoituksena on, että eurooppalaisvalmistajat pystyisivät kilpailemaan markkinoita dominoivia aasialaisia vastaan. Saksa ilmoitti marraskuussa sijoittavansa akkutuotantoon miljardi euroa.

Macron kertoi suunnitelmista keskiviikkona. Hänen edustajansa kertoivat, että Saksa ja Ranska tulevat toimimaan asiassa yhdessä aktiivisesti.

”Autonvalmistajat ovat heränneet riippuvuuteensa kiinalaisvalmistajista. Kaikenlainen kauppasodan mahdollisuus on olemassa, joten emme voi olla liiaksi riippuvaisia Kiinasta. Liian pitkään me eurooppalaiset olemme ajatelleet, ettei akkutuotanto ole meidän hommaamme”, Ranskan hallituksen virkailija sanoi.

Euroopassa ei ole tällä hetkellä merkittävää akkukennotuotantoa – markkinoita dominoivat kiinalainen CATL ja eteläkorealaiset LG Chem ja Samsung.

“Kiinalla on hyvin aggressiivinen strategia, jonka avulla he pyrkivät käytännössä dominoimaan sähköautojen universumia akkukennoista lopputuotteeseen asti. Olemme nyt yhdessä autonvalmistajien kanssa ymmärtäneet, että meidän on pystyttävä myös omaan akkutuotantoon, jos haluamme pysyä mukana tässä kilpailussa”, virkailija muistutti.

Presidentti Macronin suunnitelmiin kuuluu myös yhä useampien latausasemien pystyttäminen sekä lisänäkyvyyden varmistaminen kuluttajille sähköautojen tukimuodoista. Ranska aikoo myös lisätä omia sähköautojen tuotanto- ja myyntitavoitteitaan.

Kommentoi »