Tuulilasi

Euroopan markkinat maaliskuussa 10 % miinuksella


Uusien henkilöautojen ensirekisteröinti jäi vuoden 2013 ensimmäisellä vuosineljänneksellä 10,2 % alemmalle tasolle kuin vuotta aikaisemmin. Maaliskuussa laskusuuntaus jatkui, ja nyt sitä on kestänyt Euroopassa 18 kuukautta peräkkäin.
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus

Vaikka Euroopan markkinoiden kysyntä laskee, Englannissa automyynti kasvoi maaliskuussa (+5,9 5) edellisvuoden maaliskuusta. Eikä maaliskuu ollut poikkeus, sillä ensimmäisen vuosineljänneksen aikana siellä markkinat ovat kasvaneet 7,4 %.

Muita kasvavia markkinoita olivat maaliskuussa Tanska, Unkari ja Romania. Ne kaikki kuuluvat Euroopan pienimpiin maihin, joten vaikutus koko Euroopan markkinoihin on hyvin vähäinen.

Suurimmilla markkinoilla (Saksa, Englanti, Ranska ja Italia) myytiin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana noin 185 000 autoa vähemmän kuin vuosi sitten.  Se oli noin 55 % koko Euroopan markkinoiden pudotuksesta, joka tammi–maaliskuussa oli noin 333 000 autoa. Määrä on niin suuri, että silklä on tuntuvia vaikutuksia kaikkien autonvalmistajien toimintaan.

Julkaistu: 17.4.2013