Tuulilasi

EuroNCAP-törmäystesteissä tähtisadetta – E-sarja loisti pisteillään


Törmäystestejä suorittava EuroNCAP on testannut Mercedes-Benz E-sarjan ja Peugeot 3008:n turvallisuutta. Molemmat mallit selviytyivät törmäyksistä kiitettävästi.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Euro NCAP

Molemmat uutuusmallit saivat törmäystesteissä täydet viisi tähteä. Erityisesti uusi E-sarja sai erinomaiset pisteet. Aikuisten suojasta Eemeli kuittasi 95 prosenttia, mikä on todella hyvä tulos. Lasten suojasta Mercedes sai 90 prosenttia, jalankulkijasuojasta 70 prosenttia ja avustimista 60 prosenttia.

Mercedeksen aktiivisia turvavarusteita kehuttiin erityisesti. EuroNCAP suoritti kuitenkin testit niin, että auton PRE SAFE järjestelmä ei ollut kytketty päälle etu ja sivutörmäyksissä.

Myös uusi Peugeot 3008 suoriutui törmäystestistä hyvin arvosanoin. Etutörmäystestistä Peugeot sai 86 prosenttia ja lasten suojasta 85 prosenttia. Jalankulkijan suoja todettiin 68 prosentin arvoiseksi ja turvavarusteista pisteitä annettiin 58 prosentin arvosta.

Katso video Mercedes-Benz E-sarjan törmäystestistä:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.9.2016