EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa, uusia nimiä nousussa #somevaalit-listalla
Puheenaiheet
EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa, uusia nimiä nousussa #somevaalit-listalla
EU-parlamentin vaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna 15. päivä, ja vaalit näkyvät enemmän sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa. #somevaalit-seurannan kärjessä jatkavat Ville Niinistö ja Sebastian Tynkkynen, mutta vahvaa nousua tekevät uudet nimet Fatim Diarra (vihr) ja Mikkel Näkkäläjärvi (sdp).
Julkaistu 15.5.2019
Apu

Terveisiä Brysselistä, jossa Apu on lähipäivät paikalla parlamentin ”mehiläispesässä” perehtymässä vaalien ennakkoasetelmiin, tärkeimpiin kysymyksiin ja kärkiehdokkaisiin, joiden väittely televisioidaan huomeniltana suorana kaikkialle Eurooppaan.

Kotimaan ehdokkaiden asetelmat Avun #somevaali-seurannassa ovat sikäli ennallaan, että vihreiden Ville Niinistö, perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen ja valitsijayhdistyksen Junes Lokka jatkavat kärkipaikkojen miehittämistä. Myös edellisessä listauksessa korkealla ollut keskustan lappilainen lakimies ja arvokonservatiivi Janne Kaisanlahti on nousussa, mutta hänen arvoilleen tarjoaa vastaparia esimerkiksi vihreiden euroehdokas, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra.

Suomea ja ranskaa äidinkielinään puhuva Diarra, 32, on työskennellyt aiemmin EU-tehtävissä ja perustelee ehdokkuuttaan sekä äänestämisen tärkeyttä melko suorasukaiseen tyyliin:

Euroopan parlamentti koostuu lähinnä keski-iän toisella puolella olevista miehistä, joiden ajatus Euroopasta on kylmän sodan ajalta. Nyt on aika muuttaa se. Parlamentti kaipaa modernia ajattelua ja asennetta. Me tarvitsemme Euroopan unionin, joka näyttää Euroopalta. Me tarvitsemme nuoria, naisia, muun sukupuolisia ja kaikenvärisiä ihmisiä”, Diarra latasi Facebookissa.

Myös Sdp:n Mikkel Näkkäläjärvi on nousussa. Saamelaisen Näkkäläjärven vaalilause on ”Euroopan laidalta Euroopan ytimeen” ja hänen mahdollisuuksiaan tulla valituksi pidetään omankin puolueen ulkopuolella todennäköisempinä Lapin ehdokkaiden joukossa.

Lue lisää EU-vaalien ydinkysymyksistä, niiden merkityksestä Suomelle, Suomen puheenjohtajakauden haasteista ja komissaari Jyrki Kataisen tulevaisuudensuunnitelmista ensi viikon Avusta, joka ilmestyy 23.5.2019.

Kommentoi »