Tuulilasi

EU:n presidentti tapaa Donald Trumpin tullitariffien alentamiseksi: "Trump tuskin suostuu"

EU:n presidentti tapaa Donald Trumpin tullitariffien alentamiseksi: "Trump tuskin suostuu"
EU:n presidentti Jean-Claude Juncker tapaa ensi viikolla Washingtonissa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin keskustellakseen autojen ja komponenttien tullimaksuista.
Julkaistu: 18.7.2018

Juncker tulee ehdottamaan kaksisuuntaista tariffien alentamista, missä molemmat osapuolet sitoutuvat samalla tavalla tuontiautojen tullimaksuihin.

Bloombergin nimettömän sisäpiirilähteen mukaan moisen sopimuksen tekeminen olisi pitkä prosessi, ja hän epäilee, ettei Trump tule sitä ylipäätään hyväksymään.

Yhdysvallat tutkii parhaillaan, onko autojen ja komponenttien tuonti maahan muualta kansallinen turvallisuusuhka. Se saattaa nostaa henkilö- ja pakettiautojen tariffit jopa 20 prosenttiin, mitä Trump on esittänyt.

USA on jo asettanut isot tullitariffit teräkselle ja alumiinille vedoten samaan turvallisuusuhkaan.

“Presidentit Juncker ja Trump tulevat keskittymään EU:n ja Yhdysvaltain kauppatilanteen parantamiseen sekä vahvemman taloudellisen yhteistyön luomiseen”, EU tiedotti.

Etenkin Saksassa odotetaan neuvottelujen tuloksia kiivaasti. Saksasta viedään Yhdysvaltoihin vuosittain 640 000 autoa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi viime viikolla, että EU on valmis alentamaan Yhdysvalloista tuotujen autojen tullitariffeja, jos Yhdysvallat suostuu laajempaan vapaakauppasopimukseen, joka koskisi myös kaikkia maailman kauppajärjestön WTO:n 164 valtiota.

Kommentoi »