Etelä-Espanjan kiehtova retkikohde: Nerjan vuoret ja luolat
Matkailu
Etelä-Espanjan kiehtova retkikohde: Nerjan vuoret ja luolat
Patikoi Nerjan vuorilla, näe satojen kukkaruukkujen kylä ja tutki historiallisia luolia.

Málagasta lyhyen bussimatkan päässä sijaitsee suosittu ranta­lomakohde Nerja, jonka maisemat Alboráninmerestä kohoavine kallioineen hurmaavat kävijänsä.

Nerja tarjoaa kuitenkin myös paljon muuta kuin ranta­elämää. Alueen lukuisat vaellusreitit kutsuvat seikkailuun ja vievät vaeltajan muun muassa Chillarjoen kaivertamaan solaan ja ylös El Cielon vuorelle.

Nerjassa voi nauttia sekä merestä että komeasta vuoristosta.

Ikivanhat kävelyreitit mahdollistavat myös hienot retket kylästä toiseen. Mainio retki­kohde on esimerkiksi noin kolmen tunnin taivallus Nerjan pohjois­puolelta ylös pikkuiseen Frigilianan kaupunkiin. Matka vie läpi havu­metsän ja karujen kukkuloiden. Sen varrella näkee myös kristallin­kirkkaan Higuerónjoen.

Ylhäällä Frigilianassa huomio kiinnittyy ensin häikäisevän valkoisia kivitaloja vasten aseteltuihin satoihin kukka­ruukkuihin. Paikan toinen erikoisuus ovat ympäri kylää piilotetut, kolikoilla toimivat nukketeatterit sekä muut mystiset installaatiot.

Àguilan akvedukti on yksi Nerjan seudun nähtävyyksistä.

Frigilianasta pääsee takaisin Nerjaan bussilla, mutta kokeneempien vaeltajien kannattaa majoittua jossain kylän useista Airbnb-kohteista ja jatkaa aamulla patikointia kohti Maron kylää.

Siellä sijaitsee yksi koko Andalusian päänähtävyyksistä, Nerjan tippukiviluolat. Suuri luolasto on taianomainen paikka, jossa voi ihmetellä muun muassa alueen muinaisten asukkaiden tekemiä luolamaalauksia.

Luolilta ei ole pitkä matka takaisin Nerjan hiekkarannalle, jossa jalat saavat kaipaamaansa lepoa aurinkotuolissa.

Nerjan tippukiviluolissa on asuttu kymmeniätuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua.
Kommentoi »