Tuulilasi

Epäilyt Audi-pomon osallisuudesta päästöskandaalin kumottiin – todisteita ei löytynyt


Audin toimitusjohtajaa Rupert Stadleria vastaan on noussut syytteitä, että hän olisi ollut osallisena päästöskandaalin toteuttamisessa. Aihetta tutkineiden mukaan kuitenkin viitteitä Stadlerin osallisuudesta ei löytynyt.
Teksti Max Lange
Kuvat Audi

VW:n päästöskandaalia tutkiva yhdysvaltainen Jones Day -asianajajatoimisto oli Der Spiegelin mukaan löytänyt viime viikolla viitteitä siitä, että Audin nykyinen toimitusjohtaja Rupert Stadler olisi tiennyt päästömanipuloinnista jo vuodesta 2010 alkaen, kertoo Automotive News Europe.

VW Groupin toimitusjohtaja Matthias Müller antoi myös virallisen tiedotteen viime viikolla, jonka mukaan Rupert Stadleria oli kuulusteltu aiheeseen liittyen.

Automotive News Europen saamien sisäpiirilähteiden mukaan mikään ei osoita siihen, että Stadler olisi aiemmin ollut osallisena päästömanipulointiin. Jones Dayn tekemän kuulustelun perusteella ei löytynyt kunnollista todistusaineistoa Stadleria vastaan, kertoo toinen sisäpiirilähde.

Audin kytkös päästöskandaalin on kuitenkin ollut jo tiedossa. Audi kehitti Yhdysvaltojen markkinoille tarkoitetun 3,0-litraisen dieselmoottorin, jossa käytettiin laitonta typpioksidipäästöjä manipuloivaa laitetta.

Rupert Stadler on ollut Audin johdossa jo vuodesta 2007 alkaen. Hän on istunut myös VW Groupin hallituksessa vuodesta 2010 alkaen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 26.9.2016