Entä jos matkustaisitkin tänne?
Matkailu
Entä jos matkustaisitkin tänne?
Maailman suosituimmat kohteet ovat varsinkin sesongin aikaan usein tupaten täynnä. Etsimme kahdeksan vaihtoehtoista kohdetta, joissa pääset nauttimaan samantyyppisestä lomasta mutta väljemmin.
Julkaistu 8.12.2017
Mondo

1. Santorini vs. Naxos Kreikan kuvankauniille Santorinille tulee vuodessa lentomatkailijoiden lisäksi satoja suuria risteilyaluksia. Naxoksen saari on myös tunnettu matkailukohde, mutta sillä käy alle 20 laivaa. Silti sillä riittää rantoja, historiaa ja valkeiksi kalkittuja taloja kuin Santorinillakin.

2. Positano vs. Ascona Italian Amalfi ja etenkin Positanon kaupunki ovat upeat, mutta rauhallisempi, tuntemattomampi vaihtoehto niille löytyy Sveitsistä Maggiorejärveltä. Ascona kuuluu Sveitsin ­italiankieliseen alueeseen ja uhkuu samanlaista tyylikästä la dolce vitaa kuin Positano.

3. Thaimaa vs. Sri Lanka Sri Lanka tarjoaa samaa kuin Thaimaa: temppeleitä, luontoa, edullisia rantakohteita. Kävijöitä Sri Lankalla on paljon vähemmän.

4. Mallorca vs. Kreeta Etsitkö helppoa aurinkolomaa mukavine ravintoloineen? Sitä tarjoaa Mallorca, joka on kuitenkin usein ruuhkainen. Kreikan Kreeta ja Italian Sardinia ovat samantapaisia lomakohteita, mutta niille mahtuu enemmän väkeä.

5. Peru vs. Kolumbia Peruun mennään kokemaan Machu Picchu ja Titicacajärvi – käytännössä tuhansien muiden kanssa yhtä aikaa. Naapurista Kolumbiasta löytyy myös jännittävää historiaa ja upeita luonto­kohteita. Tungos on Kolumbiassa  minimaalista verrattuna Peruun.

6. Barcelona vs. Granada Barcelona tunnetaan arkkitehtuuristaan ja ravintoloistaan. Jos se tuntuu liian täydeltä, esimerkiksi Andalusian Granadasta löytyy niin ikään upeaa arkkitehtuuria ja hyviä makuja.

7. Islanti vs. Azorit Azorien saaria kutsutaan ”seuraa­vaksi Islanniksi” nyt, kun sen kävijä­­­­­määrät ovat vasta nousussa. Kuten Islannissa, sielläkin voi bongata valaita ja retkeillä tulivuorten rinteillä.

8. Dublin vs. Belfast Belfast on pikku-Dublin ilman tungosta: hauskoja pubeja, mukavia paikallisia, väkevää historiaa. Kuten Dublinista, myös Belfastista pääsee muutamassa tunnissa huikean kauniisiin rannikkomaisemiin.

Lue myös juttumme liikaturismista ja matkailun tulevaisuudesta: Saako kaikkialle matkustaa?

Kommentoi »