Tuulilasi

Ensimmäinen luvallinen lentävä auto myyntiin

Ensimmäinen luvallinen lentävä auto myyntiin
Hollantilainen PAL-V on julkistanut maailman ensimmäisen lentävän auton, jolla on nyt kaikki tarvittavat luvat kunnossa tuotantoon ja myyntiin.
Kuvat PAL-V

Kolmipyöräisessä lentävässä autossa Libertyssä on 99 hp autonmoottori ja lentämiseen 197-hevosvoimainen. Laite esiteltiin Geneven autonäyttelyssä.

Libertyn voi nyt tilata noin puolella miljoonalla eurolla, käytössä ne nähdään ensi vuonna. Yhtiön mukaan Libertyllä on nyt kaikki luvat liikenteeseen.

"Liberty edustaa vallankumouksellista aikaa niin ilmailun kuin autoilunkin historiassa”, PAL-V:n pääjohtaja Robert Dingemanse kertoi.

”Vuosien kovan työn jälkeen sekä voitettuamme tekniset ja lainsäädännölliset haasteet, tiimimme on nyt saanut valmiiksi lentävän auton, joka täyttää kaikki turvallisuusnormit ja säädökset ympäri maailman.”

Nyt esiteltiin Liberty Pioneer Edition, jonka hinnat ovat 499 000-599 000 euroa ennen veroja. Hintaan sisältyy lento-opetusta ja laitetta voi myös personoida haluamallaan tavalla. Niitä myydään 90 kappaletta, puolet on tarkoitus saada kaupaksi Euroopassa.

Kun ne on myyty, PAL-V alkaa valmistaa edullisempaa Liberty Sport -mallia, jonka hinta on 299 000-399 000 euroa ennen veroja.

Laitteessa on kolme pyörää ja roottorit, jotka taittuvat ajon aikana piiloon. Kyytiin mahtuu kaksi ihmistä. Auton muuttamisessa lentolaitteeksi ja päinvastoin kestää yhtiön mukaan 5-10 minuuttia. Lentolupakirja tarvitaan.

Lentäessään laitteen äänenvoimakkuus on paljon pienempi kuin helikopterilla. Maantiellä huippunopeus on 160 km/h ja kiihtyvyys nollasta sataan 9,0 sekuntia. Ilmassa sen maksimikorkeus on 3500 metriä ja maksiminopeus 180 km/h. Polttoaine riittää maantiellä 1300 kilometriä ja ilmassa 500 kilometriä.

Julkaistu: 7.3.2018
Kommentoi »