Tuulilasi

Ensi-istumalta: Nissan Pulsar


Nissanin kilpailija VW Golfille ja kumppaneille loistaa tiloillaan, mutta moottorivalikoima on valitettavan kapea.
Kuvat Vesa Eskola

Hotelli Kalastajatorppa. Nissan on järjestänyt toimittajille ensimmäisen mahdollisuuden ajaa uutta X-Trailia ja uusiutunutta Jukea Suomessa. Meitä kiinnostaa kuitenkin enemmän se auto, jota ei pääse vielä ajamaan.

Tummansinisen Pulsarin keulassa on Nissanin logo ja sukuilme, mutta muuten uutuus ei erotu massasta – kokonaisuus on melko konservatiivinen. Pituutta 5-oviselle viistoperälle on kertynyt vajaat 4,4 metriä, eli Pulsar on noin 15 senttiä Golfia pidempi. Myös 2,7 metrin akseliväli lupaa hyviä tiloja.

Kuskin paikalta katsottuna Pulsar on asiallinen. Istuma-asento on ok, ainoastaan ratti saisi laskeutua vielä hieman alemmas. Mittaristo on yksinkertainen ja selkeä, nopeus- ja kierroslukumittarin välissä on Qashqain tyyliin pieni monitoiminäyttö. Kokonaisuus on hieman muovinen, laatuvaikutelma on samaa tasoa Toyota Aurisin kanssa.

Takapenkillä avautuu tämä auton juttu: polvitilaa on todella reilusti. Sitä on itse asiassa enemmän kuin vieressä seisovassa X-Trailissä. Jos perheessä on isompia lapsia, ja autossa istutaan pitkiä mökkimatkoja, tässä on tilojen puolesta yksi C-segmentin parhaita vaihtoehtoja.

Myös tavaratila on iso, sen vetoisuus on 385 litraa. Nostokynnys on tosin melko korkea, eikä tavaratilassa on välipohjaa. Takapyörien kotelot pyöristävät vielä tilan seinämiä. Takaistuimien selkänojat kaatuvat kahdessa osassa, mutta laajennettu tila ei ole valitettavasti tasapohjainen.

Summa summarum: tilaa tarvitseva kiinnostuu, mutta kilpailu on kovaa. Moottorivalikoima (1.2 bensa/115 hv, 1.5 diesel/110 hv) on suppea. Hinta ratkaisee menestyksen. Oletettavissa on, että hinnat jäävät hieman (n. 10 %) Qashqain alapuolelle. Autokauppoihin Pulsareita on lupa odotella lokakuussa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 22.8.2014