Tuulilasi

Emil Lindholm on rallin Tulevaisuuden Tähti 2017Emil Lindholm on rallin Tulevaisuuden Tähti 2017

Rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailun voittaja vuonna 2017 on helsinkiläinen Emil Lindholm. Lindholm saa palkinnoksi täydellisen ajopaketin heinäkuun 27.-30. päivä Keski-Suomessa ajettavaan Neste Ralliin.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Taneli Niinimäki, AKK Sports

TUULILASIN TUOTTAMA VIRALLINEN NESTE RALLIN KATSOJAOPAS ILMESTYY 13.7.2017. TILAA LEHTI NYT!

20-vuotias Lindholm voitti kaksipäivää kestäneen finaalin, jossa arvioitiin nuotitusta, henkistä ja psyykkistä vahvuutta sekä viestinnällisiä valmiuksia englanninkielisessä haastattelussa. Finaalin jury koostui alan vaikuttajista ja ammattilaisista. Nordgrenin lisäksi finaaliin osallistuivat Miika Hokkanen, Taisko Lario, Jussi Lindberg ja Olli Pollari.

Testien jälkeen jury päätti, että Emil Lindholm on näistä viidestä nuoresta lupaavasta lahjakkuudesta se, joka ansaitsee unelmatilaisuuden osallistua Neste Ralliin.

”Olihan tämä todella hieno juttu ja kanssakilpailijat olivat kaikki kovia. Olen todella onnellinen, että voitto tuli”, kertoi Lindholm kilpailun ratkettua.

Lindholmin tie Tulevaisuuden Tähdeksi tällä kaudella on ollut varsin mielenkiintoinen, sillä hän pystyi osallistumaan vain kolmeen ensimmäiseen Ralli SM -sarjan kilpailuun talvella. Nuori mies joutui jättämään kaksi soralla ajettavaa kilpailua väliin, mutta sijoittui silti SM3-luokassa jaetulle kärkisijalle niiden viiden osakilpailun jälkeen, mitkä huomioitiin Tulevaisuuden Tähti -kilpailuun.

”Sain hyvän vauhdin jo heti ensimmäisissä kilpailuissa päälle. Toki muutkin kiristivät kauden edetessä vauhtia, joten missään nimessä en ollut ylivoimainen. Testit menivät myös ihan hyvin, joten sinänsä ei ehkä ollut mitään suoranaisia heikkoja kohtia missään”, Lindholm analysoi.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Lindholm pääsee ajamaan uransa ensimmäistä kertaa Suomen MM-ralliin. Lindholm seuraa polullaan mukavasti menestystä keränneiden aikaisempien Tulevaisuuden Tähtien Teemu Sunisen (2014), Jari Huttusen (2015) ja Juuso Nordgrenin (2016) jalanjälkiä.

”Neste Ralli on ollut jo monen vuoden haave ja nyt se toteutuu. Onhan se huikea näytönpaikka ja loistava tilaisuus kotiyleisön edessä.”

Lindholm tunnetaan toisen polven ralliautoilijana, sillä isä Sebastian Lindholm on moninkertainen rallin Suomen mestari sekä Suomen MM-rallin kävijä. Lisäksi sukuun kuuluva Marcus Grönholm on kaksinkertainen rallin maailmanmestari. Nuoremman sukupolven Lindholm ei suostu ainakaan sen kummempia paineita taustoistaan ottamaan.

”Rakennan tässä tietysti omaa uraa, mutta onhan se hienoa, että suvussa tällaista historiaa on”, hän summaa.

 Lindholm osallistuu Neste Ralliin palkintonaan Ford Fiesta R2 -auto, jolla hän kilpailee JWRC-luokassa. Voittoon kuuluu niin auto kisan ajaksi kuin tiimipalvelutkin.

”Yhden testin olen samanlaisella autolla ajanut, tosin silloin ajoin jäätyneellä soralle piikkirenkailla, joten hirveästi siitä ei ehkä Jyväskylään ole kummempaa hyötyä. Autohan muuten on mahtava, kun turbo tuo siihen lisää vääntöä”, Lindholm toteaa.

Valmistautuessaan Tulevaisuuden Tähti -palkintokisaansa Lindholm pääsee ajamaan yhden testipäivän Ford Fiestallaan. Lisäksi Lindholm aikoo panostaa nuotitukseen ja sen treenaamiseen kartanlukijansa Tomi Tuomisen kanssa.

 Emil Lindholmin profiili:

  • Syntynyt: 19.7.1996 (20-vuotias)
  • Kotipaikka: Ruoholahti
  • Ura: Kaksi voittoa SM3 / R2 luokassa Ralli SM-sarjassa tänä vuonna
  • Auto Ralli SM-sarjassa: Peugeot 208 R2
  • Ralli-ihanne: Sebastien Loeb
  • Rata-ihanne: Ayrton Senna

TUULILASIN TUOTTAMA VIRALLINEN NESTE RALLIN KATSOJAOPAS ILMESTYY 13.7.2017. TILAA LEHTI NYT!

Julkaistu: 15.6.2017