Dublinin sydän
Matkailu
Dublinin sydän
Dublinin Temple Barin kortteli on monen matkailijan suosikki. Näillä vinkeillä vietät siellä päivän kuin paikallinen.
Julkaistu 26.6.2014
Mondo

KOE

1. Temple Bar Food Market Luomuruuasta pitävät kaupunkilaiset suuntaavat lauantaisin Temple Barin ruokamarkkinoille (Meeting House Square). Nappaa lounas osteriteltasta ja osta tuliaisiksi irlantilaisista omenoista tehtyä siirappia.

2. Gallery of Photography ja IFI Vaikka Temple Bar tunnetaan iltaelämästään, se on myös monipuolinen kulttuurikortteli. Kiinnostavia valokuvanäyttelyitä löytyy Gallery of Photographysta (Meeting House Square). Irlannin filmi-instituutissa (6 Eustace Street) näkee irlantilaisia elokuvia.

HERKUTTELE

3. Hippetys Kukkatapetteja ja pilkullisia pöytäliinoja. Kahvila-baari-galleriassa (Fownes Street Upper) 1950-luvun koti kohtaa hipsterikahvilan. Ota viini­lasillisen kanssa vaikka lohimunakas. Maksu käteisellä.

4. Port House Pintxo Dublinilaisten rakastama tunnelmallinen tapasravintola (12 Eustace Street), jonka vessa on kaupungin hienoin: wc-pönttö on kuin pieni valtaistuin.

5. Zaytoon Dublinilainen päättää pubikierroksen valkosipulimajoneesilla ja juustolla kuorrutettuihin ranskalaisiin. Parhaat saa persialaisesta pikaravintola Zaytoonista (14 Parliament Street).

SHOPPAILE

6. Siopaella Siopaellan kahdessa liikkeessä myydään valikoituja second hand -vaatteita. Temple Lanen liike (25 Temple Lane South) on erikoistunut designer­vaatteisiin, Crow Streetin liike (8 Crow Street) myy katumuotia. Bongaa esimerkiksi irlantilaisen muotisuunnittelija Orla Kielyn laukkuja. Muista myös Cows Lane -kadun putiikit ja lauan­taiset designmarkkinat.

JUHLI

7. The Porterhouse Pienpanimo-pubissa (16 Parliament Street) on monipuolinen juoma­tarjonta. Maista esimerkiksi Oyster Stoutia, jonka valmistuksessa on käytetty ostereita.

8. The Button Factory Pienehkössä klubissa (Curved Street) esiintyy huippu-dj:tä.

Kommentoi »