Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Apu Juniori

Makean hapokas herkku: Dippi vaahtokarkeista ja hedelmäkeihäät – Voi nam, millaista höttöä!

Pistele varrastikkuihin lempihedelmiäsi ja dippaile ihanan höttöiseen vaahtokarkkidippiin.

29.8.2024 Apu Juniori

Hedelmäkeihäät ja vaahtokarkkidippi

4 annosta / 20 min

Vaahtokarkkidippi

  • 150 g vaahtokarkkeja
  • 1 dl kuohukermaa

Hedelmäkeihäät

  • 250 g mansikoita
  • 1-2 kiiviä
  • 1 omena
  • Noin 8 puista varrastikkua

1. Kaada vaahtokarkit mikronkestävään kulhoon. Mittaa päälle kuohukerma.

2. Nosta kulho mikroon. Säädä mikro 800 W -teholle. Kuumenna 30 sekuntia. Sekoita. Jatka kuumentamista vielä 30 sekuntia. Sekoittele dippi tasaiseksi. Jos vaahtokarkit eivät ole sulaneet täysin, jatka kuumentamista 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita aina välillä, kunnes dippi on tasaista.

3. Jos mansikat tuntuvat hiekkaisilta, huuhtele ne siivilässä kylmällä vedellä. Poista lehdet. Leikkaa isot mansikat viipaleiksi, pienemmät mansikat puoliksi.

4. Kuori kiivi. Leikkaa kiivi pitkittäin puoliksi ja puolikkaat viipaleiksi.

5. Huuhtele omena lämpimällä vedellä ja pyyhkäise talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa omena siemen- kodan ympäriltä paloiksi ja leikkaa omenapalat lohkoiksi.

6. Pistele mansikoita, kiivejä ja omenoita vuorotellen varrastikkuihin. Dippaile vaahtokarkkidippiin.

Vinkki! Dippi jähmettyy jäähtyessään, joten tarjoile se heti valmistamisen jälkeen. Parhaalta makea dippi maistuu hieman hapokkaiden hedelmien ja marjojen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt