
Makean hapokas herkku: Dippi vaahtokarkeista ja hedelmäkeihäät – Voi nam, millaista höttöä!
Pistele varrastikkuihin lempihedelmiäsi ja dippaile ihanan höttöiseen vaahtokarkkidippiin.
Hedelmäkeihäät ja vaahtokarkkidippi
4 annosta / 20 min
Vaahtokarkkidippi
- 150 g vaahtokarkkeja
- 1 dl kuohukermaa
Hedelmäkeihäät
- 250 g mansikoita
- 1-2 kiiviä
- 1 omena
- Noin 8 puista varrastikkua
1. Kaada vaahtokarkit mikronkestävään kulhoon. Mittaa päälle kuohukerma.
2. Nosta kulho mikroon. Säädä mikro 800 W -teholle. Kuumenna 30 sekuntia. Sekoita. Jatka kuumentamista vielä 30 sekuntia. Sekoittele dippi tasaiseksi. Jos vaahtokarkit eivät ole sulaneet täysin, jatka kuumentamista 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita aina välillä, kunnes dippi on tasaista.
3. Jos mansikat tuntuvat hiekkaisilta, huuhtele ne siivilässä kylmällä vedellä. Poista lehdet. Leikkaa isot mansikat viipaleiksi, pienemmät mansikat puoliksi.
4. Kuori kiivi. Leikkaa kiivi pitkittäin puoliksi ja puolikkaat viipaleiksi.
5. Huuhtele omena lämpimällä vedellä ja pyyhkäise talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa omena siemen- kodan ympäriltä paloiksi ja leikkaa omenapalat lohkoiksi.
6. Pistele mansikoita, kiivejä ja omenoita vuorotellen varrastikkuihin. Dippaile vaahtokarkkidippiin.
Vinkki! Dippi jähmettyy jäähtyessään, joten tarjoile se heti valmistamisen jälkeen. Parhaalta makea dippi maistuu hieman hapokkaiden hedelmien ja marjojen kanssa.