Dingo-musikaali tuo suomirockin superyhtyeen nousun ja huippuvuodet Hämeenlinnan kesäteatteriin 27.6.–19.8.
Kesän kulttuurivinkit
Dingo-musikaali tuo suomirockin superyhtyeen nousun ja huippuvuodet Hämeenlinnan kesäteatteriin 27.6.–19.8.
Joel Mäkinen ja Sanni Reili näyttelevät Hämeenlinnan kesäteatterin ­Dingo-musikaalissa.
Julkaistu 8.6.2023
Apu

Kasarinuoret ovat nyt siinä iässä, että Dingo-ilmiö siirtyy teatterilavoille ja elokuvakankaalle yhä tiiviimmässä ­tahdissa. Kesällä alkavat näyttelijä-­ohjaaja Mari Rantasilan ohjaaman Levoton tuhkimo -elokuvan kuvaukset, ensi-iltansa se saanee ensi vuonna.

1980-luvun nostalgiahuumaan pääsee jo nyt, jos haluaa kaivaa sifonkihuivit kaapistaan. Hämeenlinnan kesäteatteri kertaa Dingo-yhtyeen menestys­tarinan vaiheet sen keulakuvan, solisti Pertti ”Nipa” Neumannin kautta. Musikaali sai kantaesityksensä viime kesänä Raumalla.

Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja näyttelijä-ohjaaja Otto Kanerva. Kuikkaniemi tunnetaan Yleisradiossa kaksi vuotta sitten esitetyn Kaikki huutaa Dingo! -kuunnelmasarjan kirjoittajana. Pääroolissa nähdään Joel Mäkinen, muissa rooleissa muun muassa Eppu Salminen ja Sinikka Salminen. Livebändi koostuu ammatti- muusikoista.

– Muuta yhtäläisyyttä kuunnelma­sarjaan ei ole kuin omaelämä­kerrallisuus. Myös Neumann piti ideasta ja antoi sille siunauksensa, kertoo Otto Kanerva.

Dingo 27.6.–19.8. Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri, Tampereentie 100, Hämeenlinna. Viimeiset näytökset 18.–19.8. sing along -näytöksiä, eli yleisökin saa laulaa.

Kommentoi »