Tuulilasi

Daimleria uhkaa peräti liki neljän miljardin sakot

Daimleria uhkaa peräti liki neljän miljardin sakot
Saksalaisen Der Spiegelin mukaan maan liikenneministeri Andreas Scheuer on uhannut Daimleria peräti 3,75 miljardin euron sakoilla dieselpäästöskandaalin johdosta.
Kuvat All Over Press

Maanantaina Scheuer kyseenalaista Daimlerin pääjohtajan Dieter Zetschen arviot siitä, montako Mercedes-Benzin paketti- ja henkilöautoa pitää kutsua korjauksiin päästölukemia väärentävän ohjelmiston vuoksi.

Lehden mukaan jopa 750 000 autossa on sama ohjelmisto, joka vääristää päästölukemia. Sakko tulee ministerin mukaan olemaan 5000 euroa autolta.

Liikenneministeriön puhemiehen mukaan Daimler ja Scheuer ovat neuvotelleet tiiviisti hankalista teknisistä asioista päästölukemia koskien.

Viime kuussa Saksan valvontaviranomainen KBA määräsi Mercedeksen kutsumaan 1,6-litraisilla dieselmoottoreilla varustettuja Vito-pakettiautoja takaisin korjauksiin. Tuolloin Daimler kertoi vievänsä asian oikeuteen, jos tarvitaan, mutta kertoi silti tekevänsä yhteistyötä asiassa KBA:n kanssa.

Der Spiegelin mukaan on olemassa vahvaa todistusaineistoa siitä, että Mercedeksen C-sarjan dieseleissä on myös samoja ohjelmistoja. Daimler ja KBA eivät kommentoineet asiaa.

Julkaistu: 3.6.2018
Kommentoi »