Tuulilasi

Daimler: uusia polttomoottoreita ei enää kehitetä

Daimler: uusia polttomoottoreita ei enää kehitetä
Daimler-konsernin kehitystyöstä vastaava pääinsinööri Markus Schäfer on kertonut saksalaiselle Auto Motor und Sportille, ettei konserni pistää uusien polttomoottorien kehitystyön tauolle.
Kuvat Daimler

Uutinen uusien polttomoottoreiden kehittämisen lopettamisesta on melkoinen jymypaukku saksalaisessa autoteollisuudessa. Daimlerin omistama Mercedes-Benz on maailman vanhin automerkki ja ollut tähän asti voimakas puolestapuhuja polttomoottoreille. Jatkossa kehitystyön panokset menevät sähköisiin voimalinjoihin, hybridijärjestelmiin sekä akkuihin, kerrotaan Auto Motor und Sportissa. Daimlerin tulevaisuus on siis sähköinen.

Daimler seuraa päätöksellään Volkswagenia, joka teki samanlaisen julkilausuman vuonna 2018. Daimlerin uutinen tuskin tarkoittaa, ettei nykyisiä moottoriperheitä ja sukupolvia jatkokehitettäisi. Konsernissa on varmasti myös työn alla lukuisia polttomoottoreita, joita aiotaan vielä tuoda markkinoille.

Uusia polttomoottoreita Mercedekseltä ei näillä näkymin ole tulossa.

Daimlerin nykyinen moottoripaletti on varsin tuore, ja se on uudistunut viime vuosina markkinoille tulleiden automallien yhteydessä. Viimeisimpänä ovat uudet bensiini- ja dieselkäyttöiset rivikuutoset, joita käytetään merkin isompien mallien keulalla. Tarvetta uusille polttomoottoreille ei siis Mercedes-Benzillä aivan heti ole.

Lähde: AMS

Korjaus: 23.9.2019 klo 10.03: Mercedeksen maahantuoja on halunnut tarkentaa uutista. Uusien polttomoottorien kehitystyötä ei Daimlerilla täysin lopeteta, vaan laitetaan toistaiseksi tauolle. Myynti tulee painottumaan jatkossa hybridimalleihin, joissa toki käytetään polttomoottoreita.

Julkaistu: 20.9.2019
6 kommenttia