Tuulilasi

Continentalilta hätäratkaisu - jos ostit nämä nastarenkaiden testivoittajat, toimi näin!

Continentalilta hätäratkaisu - jos ostit nämä nastarenkaiden testivoittajat, toimi näin!
Rengasvalmistaja Continental vahvistaa lopettavansa IceContact 3 FlexStud -kuminastarenkaiden tuotannon toistaiseksi. Kyseinen rengasuutuus menestyi erinomaisesti eri autolehtien viime syksyn vertailuissa. Mm. Tuulilasissa ja ruotsalaisessa Vi Bilägare -lehdessä Continental Ice Contact 3 Flex Stud nappasi peräti vertailuvoiton. Myös Tekniikan Maailma totesi Continentalin uutuusrenkaan huippuhyväksi marraskuun numerossaan 22/2019.
Julkaistu: 2.4.2020

Continentalin pohjoismaiden tuotekehityspäällikkö Mattias Palmgren kertoo nyt, että osa asiakkaista on ilmoittanut kuminastojen irronneen renkaasta.

"On myös monia, joilla ei ole ollut ongelmia, mutta olemme silti päättäneet lopettaa FlexStudin tuotannon", Palmgren toteaa.

FlexStud-nastat ovat Continentalin omistaman suomalaisen Tikka Spikesin kehittämä ratkaisu, jonka piti paitsi parantaa renkaan ajettavuutta, myös vähentää nastarenkaiden tiehen kohdistamaa kulutusta. Nyt FlexStud-renkaat ehtivät olla markkinoilla vain yhden talven. Continental ei kuitenkaan ole lopullisesti heittämässä kirvestä kaivoon.

"Tulemme jatkamaan renkaan testaamista sekä kehitystyötä ja uskomme, että saamme ongelman parin vuoden sisään ratkaistua. Korvaamme tietysti asiakkaillemme vialliset renkaat. Kehotamme heitä ottamaan yhteyttä renkaan jälleenmyyjään."

Tuulilasin päätoimittaja Olli Koivusalo on harmistunut tilanteesta. Moni testivoittajan hankkinut onkin saanut huippurenkaan sijaan sutta ja sekundaa.

"Tämä on ainutlaatuinen tapaus, en muista vastaavaa. Ei renkaiden kehitystyötä pitäisi jättää tällä tavalla asiakkaille. Ilman muuta Continental menettää nyt jälkikäteen Tuulilasin talvirengasvertailun voittonsa, ikään kuin doping-testin seurauksena", Koivusalo toteaa.

"Autolehtien vertailuissa ei pystytä ajamaan sellaisia kilometrimääriä, että tällaiset aivan poikkeukselliset kulutuskestävyyteen liittyvät ongelmat tulisivat ilmi. Vuosikymmenien varrella vastaavaa ei käsittääkseni ole tapahtunut koskaan ennen. Joitakin huijauksia on joskus vuosia sitten tällä alalla ollut, että rengastestiin on toimitettu ns. aika-ajorenkaita, mutta sellaisestahan ei tässä tapauksessa ole kysymys. On vain tehty myyntiin rengas, joka ei sitten valmistajan yllätykseksi kestäkään normaalia ajoa. Kurja homma. Onneksi Continental on nyt kuitenkin luvannut korvata vialliset renkaat asiakkaille."

26 kommenttia