Conciergen neuvot pitkälle lennolle
Matkailu
Conciergen neuvot pitkälle lennolle
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Concierge antaa hyviä vinkkejä pitkälle lentomatkalle.
2.9.2015
 |
Mondo

Kuten kuvasta näkyy, Concierge ei pukeudu koskaan muuhun kuin pukuun ja liiviin. Joskus kiusaus laittaa lennolle siistit verkkarit kasvaa lähes sietämättömäksi, mutta Conciergen on pidettävä kiinni ranskalaisista juuristaan.

Concierge ei voi myöskään suositella mahdollisimman mukavan tuntuista trikoopaitaa (quelle horreur!) tai – mon dieu – villasukkia. Hermèsn kašmirhuivi ja mustat lentosukat sen sijaan menettelevät. Tukisukkiin on hyvä panostaa, sillä pitkällä lennolla tulee istuttua melkoisesti ja ne ehkäisevät veritulpan riskiä.

Käsimatkatavaroihin kannattaa pakata ainakin korvatulpat, silmälaput, niskatyyny, käsidesi ja käsirasva. Matkustamon kuiva ilma kuivattaa koko kehoa. Conciergen vakivarusteisiin kuuluvat myös silmätipat ja oma vesipullo.

Pitkällä lennolla pitäisi juoda mahdollisimman paljon ihan tavallista vettä. Hiilihapolliset juomat aiheuttavat helposti ilmavaivoja. Mistä ei toki ole haittaa, jos on jo alun perinkin lähtenyt lennolle pieruverkkareissa.

Varusteita tärkeämpää on buukata hyvä istumapaikka. Viimeksi Concierge joutui tahtomattaan keskirivin keskipaikalle kahden körilään väliin (mon dieu quelle horreur!). Jos haluat nukkua koko lennon, ota ikkunapaikka. Jos ramppaat vessassa, istu käytävän puolella.

Conciergen ystävistä ovelimmat selvittävät parhaan paikan etukäteen seatguru.comin kautta.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »