Concierge: Saako lennolla haista?
Matkailu
Concierge: Saako lennolla haista?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mitä tehdä jos lennolla viereen istuu todella pahanhajuinen matkustaja.
7.4.2017
 |
Mondo

Conciergen hyvä ystävä Jan-Erik pahoittelee tapahtunutta. Hän olisi peseytynyt, mutta vaalean­punaiset elefantit varastivat hänen hotellisaippuansa.

Vitsit sikseen. Concierge on aina ajatellut lentokonetta mikrokosmoksena. Ahdas suljettu matkustamo on kuin yhteis­elomme koelaboratorio. Saako siellä haista, on tärkeä kysymys.

Lentoyhtiöllä on oikeus evätä pääsy koneeseen, jos matkustaja on vaaraksi muille tai jos hänen kuljettamisensa olennaisesti vaikuttaa muiden matkustus­mukavuuteen. Kielto saattaa tulla, jos saapuu kaatokännissä tai käy vaikka käsiksi miehistöön. Internet on kuullut muutamasta tapauksesta, joissa matkustaja olisi poistettu myös hajun vuoksi.

"Tukala mutta hyvin vaikeasti hoidettava pulma. 10 000 metrin korkeudessa asialle on vaikea tehdä mitään", sanoo Peter Ahlström lomalentoja operoivasta TUIFly Nordicista. Hänen tietoonsa ei ole tullut tapauksia, joissa matkustaja olisi poistettu vain ja ainoastaan hajun takia.

Olisit voinut valittaa vierus­toveristasi henkilökunnalle heti ja jättää tilanteen heidän arvioitavakseen. Tai yrittää hengityksen pidättämisen maailmanennätystä. Nykyinen on 24 minuuttia.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi. 

Kommentoi »