Concierge: Parhaat kaukomaat
Matkailu
Concierge: Parhaat kaukomaat
Mitkä ovat kiinnostavimmat kohteet, joihin ei pysty helposti matkustamaan, mutta jotka ovat matkan arvoisia?
22.11.2020
 |
Mondo

Conciergen mielestä vaikeinta mutta palkitsevinta on matkustaa unten maille. Ilmeisesti Conciergen viisumi on vanhentunut, sillä viime aikoina kohteeseen pääsyä eivät ole helpottaneet edes perinteiset konstit: lämmin maito, kamomillatee ja kunnon iltahömpsy.

Vierailut ovatkin jääneet harmittavan lyhyiksi mutta sitäkin mieleenpainuvimmiksi. Esimerkiksi viime yönä Concierge näki unta, jossa hän opetti letkajenkkaa Brasilian lentopallomaajoukkueelle. Mutta nyt asiaan!

Conciergen kaksi ensimmäistä ehdotusta ovat Galápagossaaret ja Pääsiäissaari. Molemmat ovat kaukana ja niihin meno on kallista.

Galápagossaariin ei voi tutustua omatoimisesti, vaan niitä kierretään laivalla, jonne ostetaan hyttipaikka. Laiva pysähtyy eri saarilla, ja matkan aikana tehdään opastettuja retkiä.

Pääsiäissaari on myös kaukana kaikesta mutta sen näkymiä ei unohda. Paikkaa kannattaa kierrellä pari päivää, jotta näkee rauhassa Moai-patsaat ja luontonähtävyydet.

Kolmas ehdotus on Bhutan. Reissu vaatii rahaa ja matkapaketin varaamisen, sillä käytännössä Bhutaniin ei voi mennä omin päin. Vaiva palkitaan, sillä maassa on säily­nyt paikkoja, joita turismi ei ole vielä muuttanut.

Neljäs tärppi on ikimuistoinen luontokohde Madagaskar. Sinnekin joutuu reissaamaan tovin, eikä homma helpotu paikan päällä: välimatkat ovat pitkiä ja tiet huonossa kunnossa. Omatoimimatkalle kannattaakin varata auto kuljettajineen etukäteen.

Lopuksi Concierge joutuu tekemään oikaisun. Toisin kuin palstan alussa kerrottiin, kohtaaminen Brasilian lentopallomaajoukkueen kanssa ei ollutkaan unta, vaan Conciergen ja hänen hyvän ystävänsä Jan-Erikin baarikierroksen huipentuma. Concierge pahoittelee virhettä ja lupaa palata illan käänteisiin toiste.

Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii uskottavan vastauksen.

Kysymykset Conciergelle: mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »