Mondo

Concierge: Paras matkatoimisto?


Tällä kertaa Conciergelta kysytään, onko suomalaisia matkatoimistoja koskaan laitettu paremmuusjärjestykseen. Entä mistä varata matka, jos halajaa Afrikkaan?
Kuvat Rami Niemi

Oh la laa! Viimein löytyi joku, joka on matkustanut enemmän kuin Concierge. Conciergella on nimittäin Afrikassa vielä monta maata käymättä. Esimerkiksi Malin ja Nigerin muinaiset karavaanikaupungit puuttuvat vielä Conciergen Täälläkin olen käynyt -listalta.

Mutta asiaan. Kuluttajaviraston mukaan Suomessa on noin 700 rekisteröitynyttä valmismatkoja järjestävää matkatoimistoa. Suomen matkatoimistoalan liittoon eli SMALiin kuuluu näistä noin 150, ja moni toimisto järjestää matkoja myös Afrikkaan. Toimistoista tai niiden järjestämistä matkoista ei ole tehty rankkausta.

Jos rautalangasta vääntää, se on vähän kuin vertaisi banaaneja ja porkkanoita. Sambialaisen kävelysafariyrityksen vertaaminen Kanarian-pakettimatkoja järjestävään toimistoon ei tee oikeutta kummallekaan.

Aloita sopivan matkan etsiminen vaikka seuraavista kotimaisista matkatoimistoista: Koonono (www.koonono.com), Starlight tours (www.starlighttours.fi) ja Olympia Kaukomatkatoimisto (www.olympia.fi).

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Julkaistu: 22.1.2014