Concierge: osaavatko saksalaiset englantia?
Matkailu
Concierge: osaavatko saksalaiset englantia?
Tällä kertaa kysyjä ihmettelee, miksi saksalaiset eivät osaa puhua englantia. Opetetaanko kieltä kouluissa kuten Suomessa?
24.8.2016
 |
Mondo

Olet oikeassa. Saksalaisissa kouluissa ei opeteta lainkaan englantia. Sen sijaan siellä opetetaan schumacheria, vähän kuten Vantaalla opetetaan häkkistä ja Espoossa räikköstä.

Huonot vitsit sikseen. Concierge kysyi asiaa Suomen Berliinin-suurlähetystöstä. Saksalaiset lapset joutuvat opettelemaan kieliä siinä missä suomalaisetkin. Yleensä pakollinen vieraan kielen opetus alkaa kolmannella luokalla, ja ensimmäisenä vieraana kielenä opiskellaan englantia ja ranskaa. Englannin taitoon voi vaikuttaa se, että televisio-ohjelmat ovat dubattuja.

Suurlähetystöstä vinkattiin myös EF English Proficiency Indexiin, joka mittaa eri maiden englanninkielen taitoja. Indeksin mukaan saksalaisten osaaminen on maailmanlaajuisesti korkealla tasolla. Maa sijoittui indeksissä sijalle 11, Suomi sijalle viisi. Ykkönen oli totta kai Ruotsi.

Nuorten Leijonien maailmanmestaruuden jälkeen Concierge ilmoittautui kielikurssille opetellakseen jesse puljujärveä. Se on osoittautunut melko haasteeksi.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi.

Kommentoi »