Concierge: Onko Balkanilla turvallista?
Matkailu
Concierge: Onko Balkanilla turvallista?
Uskaltaako Balkanin alueella matkustaa? Mondon Concierge päätti ottaa selvää.
Julkaistu 9.10.2013
Mondo

Balkan on melko laaja alue, joten on vaikeaa antaa kysymykseen tyhjentävää vastausta. Aluehan on saanut nimensä Balkanvuorista. Turkin sana balkan tarkoittaa vuoriketjua. Balkanin alueeseen lasketaan Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Bulgaria, Kreikka, Makedoania, Montenegro, Serbia ja Kosovo, osin myös Kroatia, Romania ja Turkki.

Concierge kuitenkin olettaa, että kirjoittaja tarkoittaa entisen Jugoslavian aluetta, kuten Bosnia ja Hertsegovinaa, Makedoniaa, Montenegroa, Serbiaa ja Kosovoa sekä Kroatiaa ja Sloveniaa.

Kuinka ollakaan, Conciergen hyvä ystävä, entisen Jugoslavian alueen asiantuntuja Pilvi Torsti on kirjoittanut kirjan Sankarimatkailijan Slovenia, Kroatia & Bosnia ja Hertsegovina. Torsti on poliittiseen historiaan erikoistunut valtiotieteiden tohtori. Kysytään siis häneltä.

"Vastaus on, että kyllä uskaltaa", Torsti sanoo. "Esimerkiksi keski-ikäiset vanhempani matkustivat maitse Albaniasta Bosniaan ja hyvin pärjäsivät."

Torsti tosin muistuttaa, että varsinkin maitse matkustamiseen kannattaa varata aikaa, sillä se on hidasta Liikenneyhteydet eri alueiden välillä saattavat poliittisten kiistojen vuoksi olla huonot. Siksi esimerkiksi bussiyhteydet kannattaa selvittää etukäteen.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi

Kommentoi »