Concierge: Miksi suora lento on kalliimpi?
Matkailu
Concierge: Miksi suora lento on kalliimpi?
Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, miksi lento, jossa on kaksi osuutta, on joskus edullisempi kuin ensimmäinen osuus yksin.
11.3.2015
 |
Mondo

Concierge kummasteli asiaa viimeksi jouluillallisella (tarjolla oli erinomaisia lampaanmunuaisia sinapissa, suvun resepti). Conciergen lankomies oli lähdössä kaveriporukalla tammikuussa Hongkongiin. Yksi kavereista asuu Tanskassa, ja tämä sai Finnairin Kööpenhamina-Helsinki-Hongkong-lennot muutamaa satasta halvemmalla, kuin ne ystävät, jotka hyppäävät koneeseen Helsingistä.

Lentolippujen hinnat ovat nykyajan noitatiedettä, jota Conciergekaan ei ymmärrä, joten kysytään asiantuntijalta.

"Lentolippujen hinnoittelu tapahtuu origin-destination-tasolla, ei yksi reitityksen lento kerrallaan", Finnairin hinnoittelusta vastaava johtaja Tomi Hänninen kertoo.

Toisin sanoen lipun hinta suunnitellaan Kööpenhaminasta Hongkongiin, ei Kööpenhaminasta Helsinkiin plus Hongkongiin.

Hänninen muistuttaa, että lentolippujen hinnoittelu on markkinalähtöistä. Se siis perustuu myyntimaan kilpailuun ja kysyntään.

Conciergella on nakkivertaus. HK:n sinisellä on nakkimaa Tanskassa monta kilpailijaa. Siksi lenkkiä kannattaa siellä myydä vähän edullisemmin.

"Yleisesti ottaen suora lento on houkuttelevin tuote. Siksi suorat, välilaskuttomat lennot ovat monesti kalliimpia kuin reitityksen kautta kulkevat, kun vertaillaan hintoja samasta lähtöpaikasta samaan kohteeseen", Hänninen tarkentaa.

Mitä tästä opimme? Eniten säästää se, joka pysyy kotona ja syö munuaisia makkaran sijaan.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »