Concierge: Miksi pelkät menolennot ovat niin kalliita?
Matkailu
Concierge: Miksi pelkät menolennot ovat niin kalliita?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntijalta kysytään, miten löytäisi mahdollisimman edullisesti pelkkiä menolentoja.
10.2.2017
 |
Mondo

Conciergen on nostettava merinovillalla vuoratut, italialaisena käsityönä tehdyt tumppunsa pystyyn. Taikatemppuja ei ole. Halpalentoyhtiöitä sen sijaan on. Perinteiset lentoyhtiöt eivät pääsääntöisesti halua myydä vain yhdensuuntaisia lentoja, joten ne pitävät hintoja korkeina. Taivaiden Tokmanneille menolippu ei ole ongelma.

Esimerkiksi Norwegianin yhdensuuntainen lento Helsingistä Lontooseen ja yhdensuuntainen lento Lontoosta takaisin tuli happotestissä jopa muutaman euron halvemmaksi kuin yhtiön meno-paluulippu. Norjalaiset myyvät tällä hetkellä myös hämmentävän halpoja menolippuja mannerten välille. Lontoosta Losiin olisi testihetkellä päässyt kahdellasadalla eurolla.

Moni perinteinen lentoyhtiö tarjoaa multiple destinations -lippuja eli mahdollisuutta ostaa samalle lipulle useampia kohteita. Ehdottamasi reitti onnistui esimerkiksi Finnairin tai British Airwaysin kautta, ja sen hinnaksi tuli happotestissä 1 450 euroa (samat päivät pelkillä menolipuilla 1 280 euroa).

Jos kohteita on vain muutama, kokeile näitä: Hanki paluu Suomeen eri paikasta, mihin menolento vie. Concierge on huomannut, että esimerkiksi Finnairin lippu, jossa meno on Berliiniin mutta paluu Prahasta, voi tulla edullisemmaksi kuin Berliinin meno-paluu. Välissä on sitten suhattava bussilla. Suomessa vastikään aloittaneella Qatar Airwaysilla voi ostaa menon Sri Lankaan ja paluun vaikka Malediiveilta Suomeen.

Tarkista myös lentoyhtiöiden stopover-tarjoukset. Niissä on mahdollisuus viettää välilaskukaupungissa useampi päivä.

Jos kohteita on reippaasti, harkitse jonkin alueen lentopassia. Niitä kauppaavat suuret allianssit sekä matkatoimistot, kuten Kilroy.

Jos olet todella tuhma, mikä ei tietenkään kannata, osta halpa meno-paluu ja jätä paluulippu käyttämättä.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi.

Kommentoi »