Concierge: Miksi hotellit suojaavat wifinsä salasanalla?
Matkailu
Concierge: Miksi hotellit suojaavat wifinsä salasanalla?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, miksi hotellit suojaavat wifinsä salasanalla.
Julkaistu 24.3.2017
Mondo

Salaisuudethan ovat kivoja! Concierge on usein leikkinyt arvausleikkiä majapaikkojen kanssa. Välillä piilotetaan hotellin sijainti, salaperäinen ruskea tahra puhtaissa lakanoissa on jo klassikko. Sitten Conciergen suosikki: kuka tiputti elävän taskuravun shanghailaisen huoneistohotellin ikkunasta? Vastaanottovirkailijan vastaus: kummitus.

Asiaan. Concierge on kanssasi samaa mieltä. Oikeastaan, miksi hotellin wifiin edes tarvitaan salasanaa?

"Varsinkin ruuhkaisissa turistikohteissa hotellien suurin huoli on internetyhteyden riittävyys kaikille vieraille. Hitaasta yhteydestä valitetaan usein. Ilmainen avoin WLAN houkuttelee ohikulkevia lukemaan sähköposteja ja tarkistamaan sijainteja kartasta, mikä syö käytettävissä olevaa kaistaa. Siksi langattomassa verkossa on usein salasana", kertoo tietoturva-asiantuntija Mikko S. Niemelä Silverskiniltä.

Varsinaista turvallisuutta salasana ei takaa, Niemelä muistuttaa. Jos salasana päätyy verkkorikollisen haltuun, tämä voi halutessaan onkia tietoja verkon käyttäjistä.

Yksi tapa lukea turvallisesti sähköposteja tai maksaa verkkomaksuja ulkomailla on hankkia vaikka puhelimeen sovellus, joka tarjoaa Virtual Private Networkin eli VPN:n.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi. 

1 kommentti