Concierge: Miksi Bali on niin suosittu?
Matkailu
Concierge: Miksi Bali on niin suosittu?
Miksi Indonesiassa sijaitsevasta Balin saaresta on tullut niin suosittu lomakohde? Mondon matkailuasiantuntija Concierge tietää.
Julkaistu 18.12.2013
Mondo

Concierge rakastaa Balia! Jos pitää hieronnasta ja hemmotteluhoidoista, kuten Concierge, kannattaa suunnata Balille. Balilaiset väittävät jopa, että maailmalle levinnyt, suosittu spakulttuuri on itse asiassa Balilta kotoisin.

Conciergen suosikkipaikka on Ubudin vuoristokylä, josta löytyvät täydelliset palvelut matkailijoille. Reppureissaajat ja aloittelevat surffaajat suuntaavat Kuta Beachille, mutta Conciergen makuun meno rannalla on hieman liian nuorekasta. Ubud on Balin hemmotteluhoitojen keskus.

Hemmottelun ohella Balin suosion syy ovat ihmiset. Vieraanvaraisuus kuuluu balilaiseen kulttuuriin, ja se näkyy myös matkailijoita kohtaan osoitettuna ystävällisyytenä. Conciergen suurimpiin elämyksiin kuuluvat balilaiset hautajaiset, jotka ovat kaukana luterilaisesta pidättyväisyydestä. Balilaiset kutsuvat mielellään ulkomaalaisia vieraita hautajaisiin– suuret hautajaiset ovat avoimia kansanjuhlia.

Hillittömin kokemus olivat balilaisen ruhtinaan hautajaiset. Kymmenettuhannet ihmiset hurrasivat, kun ruumista kuljetettiin jättimäisen sonnipatsaan sisällä metelöivässä kulkueessa kohti temppeliä, jossa koko höskä tuikattiin tuleen. Päivä oli helteinen, ja paikalla oli paloautoja ruiskuttamassa vettä yleisön ja kulkueen päälle!

Toki halpa hintataso tekee Balista myös suositun. Balille pääsee Suomesta entistä helpommin Finnairin avattua suorat lennot Singaporeen. 

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »